Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Souček vystřelil West Hamu bod, Haaland má druhý hattrick v řadě. Na čele je stále Arsenal

Ve skvělé formě je Erling Haaland. Norský kanonýr Manchesteru City se v pátém kole anglické ligy blýskl dalším hattrickem, navázal na třígólový večer proti Crystal Palace a pomohl svému klubu k jasné výhře 6:0 nad Nottinghamem. K remíze 1:1 mezi West Hamem a Tottenhamem přispěl brankou Tomáš Souček. Pořadí Premier League vede nadále Arsenal, jenž uspěl i popáté, tentokrát 2:1 nad Aston Villou. Stejným výsledkem uspěl i Liverpool, který rozhodl o výhře nad Newcastlem až v poslední minutě nastavení. Manchester United porazil v dohrávce Leicester 1:0.

Tomáš Souček z West Hamu slaví gól
zdroj: Reuters autor: David Klein

Jediný gól zápasu United s Leicesterem vstřelil ve 23. minutě po ideální přihrávce Marcuse Rashforda dvaadvacetiletý Jadon Sancho, jenž udělal kličku brankáři a zakončil do prázdné branky. Hvězdný Cristiano Ronaldo se dostal na trávník až v 68. minutě, kdy vystřídal právě střelce branky.

Zatímco Manchester se po nevydařeném začátku zvedl a může vyhlížet nedělní šlágr s vedoucím Arsenalem, Leicester prohrál počtvrté za sebou a s jedním bodem uzavírá tabulku. Jeho největší šanci dnes zlikvidoval brankář David de Gea, jenž vyrazil přesnou střelu Jamese Maddisona z přímého kopu.

West Ham nastoupil s Coufalem a Součkem v základní sestavě a oba čeští reprezentanti měli velký podíl na vyrovnávací brance. Spurs šli do vedení v prvním poločase, při rychlém protiútoku se Kane dostal až do vápna a jeho finální přihrávku si srazil do vlastní brány stoper domácích Kehrer.

V 55. minutě "Kladiváři" vyrovnali. Coufal rychle rozehrál autové vhazování na Antonia, který posunul míč na Součka a ten prudkou ranou na přední tyč překonal Llorise. V poslední minutě nastavení mohli domácí zápas obrátit, Bowenovo zakončení však nemířilo mezi tři tyče a nikdo z jeho spoluhráčů nezvládl míč dorazit.

Erling Haaland z Manchesteru City oslavuje gól
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

Úřadující mistr rozhodl zápas s nováčkem již v prvním poločase. Ve 12. minutě Fodenův centr usměrnil mezi tři tyče Haaland a stejná kombinace zafungovala i o 11 minut později, kdy si Haaland s Fodenem narazil a zakončil do prázdné branky.

Před koncem poločasu se norský útočník z bezprostřední blízkosti prosadil hlavou a završil hattrick. Tři góly dal ve druhém utkání za sebou a vytvořil rekord Premier League, protože v prvních pěti zápasech v nejvyšší anglické soutěži vstřelil devět branek. Překonal tím Micka Quinna a Sergia Agüera s osmi góly.

V druhém dějství pokračovala převaha "Citizens", na 4:0 zvýšil razantní střelou zpoza vápna Cancelo. Pátý gól přidala letní posila domácích, Mahrézovu průnikovou přihrávku využil Álvarez. Argentinský útočník se v závěru utkání trefil podruhé a stanovil konečné skóre.

Arsenal proti Aston Ville dominoval a již v první čtvrthodině si hráči londýnského celku vypracovali několik gólových příležitostí, které ale neproměnili. Ve 23. minutě si "Gunners" vytvořili další velkou šanci, ale Saka po centru Martinelliho netrefil odkrytou branku. Po půlhodině hry vyrazil Martínez střílený centr Xhaky jen před sebe, kde se nejrychleji zorientoval Jesus a argentinského gólmana prostřelil.

Druhý gól mohl přidat další Brazilec, Martinellovu střelu do šibenice ale gólman Aston Villy skvěle vyrazil na roh. Ve druhém poločase hosté dokázali vyrovnat. Douglas Luiz přímo z rohového kopu zakroutil míč až do Ramsdaleovy brány. Domácí ale odpověděli záhy, centr Saky z voleje uklidil pod břevno Martinelli. Arsenal vyhrál všech pět úvodních utkání Premier League a vede tabulku.

Na Anfieldu šli do vedení hosté z Newcastlu, Longstaff skvělou přihrávkou našel Isaka, který při svém debutu skóroval. Liverpoolu se podařilo vyrovnat po hodině hry, Salah z kraje vápna přihrál Firminovi, který pohotově vystřelil na zadní tyč. Domácí nakonec utkání otočili, v osmé minutě nastavení vznikl závar v pokutovém území, při kterém se nejlépe zorientoval Carvalho, který z voleje zařídil výhru Liverpoolu.

Sterlingův gól Chelsea k bodům nepomohl

Chelsea poslala do vedení v 23. minutě hvězdná letní posila Sterling, jenž navázal na dvě branky z minulého kola proti Leicesteru.

Southampton ale ještě do přestávky skóre otočil. Nejprve vstřelil první ligovou branku osmnáctiletý záložník Lavia a v nastavení první půle rozhodl tečovanou střelou Adam Armstrong. "Blues" se propadli na osmé místo za svého soupeře, před oběma je na šestém místě Fulham. Nováček nastřílel i ve třetím domácím utkání minimálně dvě branky a podruhé zvítězil.

Branky v utkání mezi Fulhamem a Brightonem padly během 11 minut. Ve 48. minutě dal pátý gól v sezoně kanonýr Mitrovič a o chvíli později si dal vlastní branku Dunk. Mac Allister z penalty už jen snížil. Brighton je navzdory porážce čtvrtý.

Anglická fotbalová liga - 5. kolo:

Crystal Palace - Brentford 1:1 (59. Zaha - 88. Wissa), Fulham - Brighton 2:1 (48. Mitrovič, 55. vlastní Dunk - 59. Mac Allister z pen.), Southampton - Chelsea 2:1 (28. Lavia, 45.+1 A. Armstrong - 23. Sterling), Leeds - Everton 1:1 (55. Sinisterra - 17. Gordon), Arsenal - Aston Villa 2:1 (30. Jesus, 77. Martinelli - 74. Douglas Luiz), Bournemouth - Wolverhampton 0:0, Manchester City - Nottingham 6:0 (12., 23., 38. Haaland, 65. a 87. Álvarez, 50. Cancelo), West Ham United - Tottenham 1:1 (55. Souček - 34. vlastní Kehrer, Liverpool - Newcastle 2:1 (61. Firmino, 90.+8 Carvalho - 38. Isak), Leicester - Manchester United 0:1 (23. Sancho).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články