Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Souček střílel, Coufal nahrával. West Ham proti Newcastlu uhrál bod. Šlágr pro Arsenal

Tomáš Souček první gól vstřelil, Vladimír Coufal na druhou branku nahrával. Fotbalistům West Hamu stačily záznamy do statistik českých hráčů na bod v utkání osmého kola Premier League proti Newcastlu. Podobný průběh a stejný výsledek měl zápas Brightonu s Liverpoolem. V podvečerním šlágru pak Arsenal porazil Manchester City 1:0 gólem Martinelliho z 86. minuty. Vítězové se posunuli s dvaceti body před svého soupeře na druhé místo. Na čele je se stejným bodovým ziskem Tottenham.

Newcastle přijel do Londýna s vizitkou týmu, který vyhrál čtyři zápasy v různých soutěžích v řadě a nastřílel v nich 15 branek, ale zpočátku měli navrch "Kladiváři". Souček se poprvé v Premier League trefil před týdnem proti Sheffieldu a dnes si to zopakoval už v osmé minutě, kdy si naběhl na přihrávku Itala Emersona a poslal míč do prázdné branky.

Po změně stran ale Švéd Isak dvěma góly v rozpětí šesti minut vývoj otočil. Až minutu před koncem vyrazil Coufal po své pravé straně, naservíroval míč před branku a Ghaňan Kudus vyrovnal.

Brighton se oklepal z debaklu 1:6 s Aston Villou a Adingra z Pobřeží slonoviny brzy překonal liverpoolskou obranu. Fanoušci hostů si možná vzpomněli na poslední zápas, kdy tady sledovali prohru svého týmu 0:3. Jenže Salah, který měl zatím na kontě jen tři góly, v závěru poločasu strhl dvěma brankami vedení na stranu hostů. Tu druhou dal v nastavení z penalty po faulu na Maďara Szoboszlaie. Poslední slovo měl ale domácí Dunk.

Aston Villa se po třech ligových výhrách v řadě musela spokojit s remízou 1:1 na hřišti Wolverhamptonu. Zachránil ji Španěl Torres, který už po třech minutách odpověděl na gól Korejce Hwang Hi-čchana. Domácí dohrávali v deseti bez vyloučeného gabonského záložníka Leminy.

Anglická fotbalová liga – 8. kolo:

Brighton – Liverpool 2:2 (21. Adingra, 79. Dunk – 40. a 45.+1 z pen. Salah), Wolverhampton – Aston Villa 1:1 (53. Hwang Hi-čchan – 55. Torres), West Ham –Newcastle 2:2 (8. Souček, 89. Kudus – 58. a 62. Isak), Arsenal – Manchester City 1:0(86. Martinelli), Luton – Tottenham 0:1 (52. Van de Ven), Manchester United – Brentford 2:1 (90.+3 a 90.+7 McTominay – 26. Jensen), Fulham – Sheffield United 3:1 (54. De Cordova-Reid, 76. vlastní Foderingham, 90.+2 Willian – 68. vlastní Robinson), Burnley – Chelsea 1:4 (15. Odobert – 42. vlastní Al Dakhil, 50. Palmer z pen., 65. Sterling, 75. Jackson), Everton – Bournemouth 3:0 (9. Garner, 37. Harrison, 60. Doucouré), Crystal Palace – Nottingham 0:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články