Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Souček pro ČT o losu Eura: Za mě velká spokojenost. Věřím, že nás fanoušci přijedou podpořit

V červnu příštího roku povede český tým do bojů evropského šampionátu. A nyní již ví, s kým se ve skupině prestižního turnaje utká. Tomáš Souček po losu ME mluvil o velké spokojenosti. Reprezentace bude hrát s Portugalskem, Tureckem a vítězným týmem z baráže C.

Co českého kapitána těší nejvíce? Kromě relativně příznivého losu i skutečnost, že národní tým začne skupinu F v Lipsku, tedy poměrně blízko českých hranic. První zápas, v němž soupeřem Součka a spol. bude Portugalsko, je na programu 18. června. "Velká spokojenost. Nejlepší je, že začínáme v Lipsku,což je pro českého fanouška nejlepší. Bude tam obrovská podpora," líčil své první dojmy.

Navíc jej těší, že se dvěma výběry má česká reprezentace poměrně čerstvé zkušenosti. "Dva týmy, Portugalsko a Turecko, moc dobře známe a hráli jsme s nimi v poslední době," ví Souček, který si osobně přál za soupeře Německo a Anglii, naopak nechtěl Itálii. Ta nakonec "padla" na Albánii, tedy vítěze "české" kvalifikační skupiny, Chorvatsko a Španělsko. "Albánie to schytala," usmál se Souček.

Tomáš Souček o síle Portugalska a Turecka:

"S Portugalskem jsme hráli dvakrát. Nebyly to úplně podařené zápasy, hlavně výsledkově. O to větší motivaci teď ale máme. Bude to úvodní zápas a pro nás o to větší šance uspět. Turecko má v posledních letech lepší éru a plno mladých hráčů. Ale věřím, že máme na to s nimi uspět."

Zbývajícího soupeře Češi zatím neznají. Vzejde ze čtveřice Řecko, Kazachstán, Gruzie a Lucembursko. "Největším favoritem je pro mě řecký tým. Mám (řeckého) spoluhráče v klubu, se kterým se o tom pobavím. Věřím, že za námi do Hamburku přiletí fanoušci," říká Souček. "Ale uvidíme až v březnu, kdo k nám přijde," usmál se Souček.

Pozastavil se i nad tím, že reprezentace je po rezignaci Jaroslava Šilhavého momentálně bez trenéra. "Je to nešťastné. Chceme se na to připravit – i s trenérem. Věřím, že to na svazu vyhodnotí co nejlépe," dodal kapitán národního týmu.

Na los reagoval i předseda FAČR Petr Fousek. "Mohlo to být mnohem horší. Jsem spokojen a určitě se musíme pokusit o osmifinále. Lipsko je blzko a fanoušci tak mají lákadlo," hodnotil přímo v Hamburku. "Portugalsko je určitě favorit, kterého známe z ligy národů. S Tureckem jsme nedávno hráli přátelský zápas. Je pak otázka, jak dopadne play-off," dodal. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články