Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Souček po premiéře: Slavii přeji titul, ale teď jsem naplno v Liberci

Liberec – V pátek zamířil z Prahy na sever Čech, po víkendu už odehrál celý zápas proti Zlínu. Defenzivní záložník Tomáš Souček debutoval v barvách libereckého Slovanu a od obou trenérů slyšel slova chvály. Během podještědské mise chce především pravidelně nastupovat a pomoci týmu k záchraně. Zároveň se také touží připravit na červnový šampionát jednadvacítek.

Tomáš Souček v dresu Slovanu Liberec
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Doufal jsem, že nastoupím. Proto jsem do Liberce taky přišel, abych odehrál co nejvíce zápasů. Udělalo mi radost, když jsem hned po víkendu hrál, a doufám, že jsem trenérovi stvrdil důvěru," řekl Souček po bezbrankové remíze 0:0.

Během minulé sezony patřil mezi hlavní opory pražské Slavie. Zaznamenal sedm ligových gólů, což z něj učinilo druhého nejlepšího střelce klubu. Po výrazném posilování červenobílých a také vinou zranění však vypadl ze základní sestavy. 

"Bavili jsme se o tom, že bych ve Slavii mohl zůstat, kdybych chtěl. Ale asi bych čekal na šanci, chodil bych tam občas jako náhradník. Tahle pozice by mi nevyhovovala. Jsem mladý, chci hrát. Proto jsem šel do Liberce. Věřím, že se do Slavie vrátím." 

Jarní počínání vršovického mužstva bude nicméně bedlivě sledovat. "S klukama jsem v kontaktu. Slavii přeji titul, ale teď jsem naplno v Liberci. Beru to určitě kladně. Věřím, že je to dobrý krok. Šel jsem sem, abych hrál co nejvíce zápasů, a chci Slovan určitě zvednout. Máme před sebou taky Euro, chci se na něj připravit," prohlásil Souček.

Faktu, že vyměnil boj o titul za záchranářské starosti, nelituje. "Nebolelo mě to. Přibrzdilo mě zranění, ale takový je život. Teď jdu zase od začátku. Doufám, že góly budu dávat i tady v Liberci a samotného mě to pozvedne," uvedl rodák z Havlíčkova Brodu.

S novými spoluhráči neměl téměř žádný čas na sehrání, přesto patřil proti Zlínu k těm lepším. "S klukama jsem absolvoval dva tréninky. Jeden v sobotu a jeden v neděli. Ještě nejsme sehraní, ale znám je. Jsou tu hráči ze Slavie či Žižkova, kde jsem působil. Plno jich znám, takže v tom nebyl problém," konstatoval Souček.

Na Žižkově nastupoval i pod vedením Jindřicha Trpišovského, současného trenéra Slovanu. "Je to pro mě výhoda. Myslím, že vše bude klapat. Je tu super parta a kvůli tomu jsem sem šel," zakončil Souček.

Výkon jednadvacetiletého záložníka ocenil i sám Trpišovský. "Dorazil před dvěma dny a podal individuálně skvělý výkon. Byl pro nás strašně důležitý ve středu hřiště, vyhrál spoustu osobních soubojů," chválil kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články