Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Souček opět skóroval, Liverpool doma opět selhal, Chelsea vyhrála na Tottenhamu

Osm. Tolik gólů už nasázel v letošní sezoně anglické ligy Tomáš Souček. Tentokrát nasměroval West Ham k vítězství 3:1 ve Villa Parku. V čele soutěže zůstane i po 22. kole Manchester City s náskokem tří bodů před městským rivalem United. "Citizens" totiž nezaváhali v Burnley, kde vyhráli 2:0. Klub z Old Trafford doma zostudil oslabený Southampton 9:0. Roli favorita naopak neustál mistrovský Liverpool, který doma podruhé v řadě prohrál, konkrétně s Brightonem 0:1. Kdo vyhrála, je Chelsea, a to na hřišti Tottenhamu 1:0. Ani ve třetím utkání pod koučem Thomasem Tuchelem tak neprohrála a neinkasovala.

Tomáš Souček a Said Benrahma se radují z gólu West Hamu
zdroj: REUTERS

Souček potvrdil, že prožívá životní sezonu. Na půdě Aston Villy otevřel skóre v 51. minutě poté, co si naběhl za obranu a křížnou střelou poslal míč přesně k zadní tyči. Další dvě branky "Hammers" dal Lingard, jemuž se skvěle vydařila premiéra v dresu West Hamu, kam přišel na hostování z Manchesteru United.

Pětadvacetiletý český reprezentant Souček figuruje z pozice defenzivního záložníka v elitní patnáctce kanonýrů soutěže.

"Blues" v neúplné tabulce přeskočili londýnského rivala a jsou šestí, Tottenham po třetí porážce za sebou klesl na osmou příčku. Kouč Spurs José Mourinho poprvé v kariéře doma prohrál druhý ligový zápas v řadě.

Jediný gól padl ve 24. minutě. Eric Dier v šestnáctce fauloval Tima Wernera a nařízenou penaltu proměnil Jorginho. Střelu jeho spoluhráče Masona Mounta ve druhém poločase zlikvidoval brankář Tottenhamu Hugo Lloris. Jeho protějšek Edouard Mendy zase vyrazil ránu Erika Lamely. V 87. minutě měl na hlavě vyrovnání Carlos Vinícius, ale náhradník za zraněného kanonýra Harryho Kanea v ideální pozici minul.

Němec Tuchel ve svých úvodních třech ligových duelech udržel čisté konto jako první trenér Chelsea od roku 2004, kdy to dokázal právě Portugalec Mourinho.

Utkání Tottenham - Chelsea
zdroj: ČTK/PA autor: Neil Hall

Manchesteru City zajistili deváté ligové vítězství v řadě už v první půli Gabriel Jesus a Raheem Sterling. Svěřenci kouče Pepa Guardioly si připsali třináctý soutěžní skalp soupeře za sebou, což z týmů Premier League dokázal naposledy Arsenal v roce 2002.

Za domácí Burnley odehrál celý zápas útočník Matěj Vydra, ale stejně jako jeho spoluhráči se neprosadil. Statistici napočítali jeho týmu za poslední dva ligové zápasy dohromady jen tři střely na branku.

Liverpool doma potřetí v řadě neskóroval

Další nepovedené utkání odehrál Liverpool. Obhájce trofeje sice v posledních dvou kolech zvítězil na půdě silných týmů Tottenhamu a West Hamu, tentokrát však doma nečekaně padl s Brightonem. Jediný gól dal v 56. minutě s pomocí tyče Alzate. "Reds" doma v lize už čtyřikrát za sobou nevyhráli a třikrát v řadě nevstřelili gól. Na vedoucí City už obhájci titulu ztrácí sedm bodů, navíc odehráli o zápas víc. 

Na třetí místo i proto poskočil Leicester po vítězství 2:0 na Fulhamu. O skalpu sestupem ohroženého soupeře rozhodl už před přestávkou díky trefám Kelechiho Iheanacha a Jamese Justina. Další tři góly hostům rozhodčí neuznali.

Fulham nevyhrál už jedenáctý ligový duel za sebou. Naposledy v soutěži slavil tři body na konci listopadu po vítězství 2:1 právě nad "Foxes".

Manchester United vyučoval

Southampton na stadionu Old Trafford od začátku tahal za kratší konec a už ve 2. minutě dostal červenou kartu Alexandre Jankewitz. United následně v úvodním poločase nastříleli v přesilovce čtyři góly. Trefili se Aaron Wan-Bissaka, Marcus Rashford, Edinson Cavani a do vlastní sítě poslal míč Jan Bednarek.

"Red Devils" dominovali i po změně stran a debakl zvýraznili dalšími góly střídající Anthony Martial, Scott McTominay a Bruno Fernandes z penalty, před níž byl vyloučen také Bednarek. Poté ještě druhou trefu zaznamenal Martial a v nastavení určil výsledek další náhradník Daniel James.

Manchesterský tým zvítězil po dvou kolech. Southampton prohrál počtvrté v řadě a je dvanáctý, v minulé sezoně utrpěl devítibrankový debakl s Leicesterem.

Arsenal dohrával ve dvojnásobném oslabení

Arsenal přitom začal výborně. Bukayo Saka už v 1. minutě trefil tyč, poté jeho gól neplatil kvůli ofsajdu. Po půlhodině hry hostující tým přece jenom poslal do vedení Nicolas Pépé.

Problémy "Gunners" odstartoval v nastaveném čase první půle David Luiz, který v šestnáctce fauloval unikajícího Williana Josého a byl vyloučen. Z pokutového kopu následně vyrovnal Rúben Neves. Jeho portugalský spoluhráč Joao Moutinho krátce po přestávce otočil skóre výstavní dalekonosnou ranou o tyč - 2:1.

V 72. minutě brankář Arsenalu Bernd Leno zahrál rukou mimo pokutové území a také dostal červenou kartu. Wolverhampton uspěl po sérii osmi kol bez vítězství a je třináctý.

Poslední Sheffield doma zdolal West Bromwich 2:1, potřetí v sezoně Premier League vyhrál a oživil naděje na záchranu. Na první nesestupovou příčku ztrácí deset bodů.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:

Sheffield United - West Bromwich 2:1 (56. Bogle, 73. Sharp - 41. Phillips), Wolverhampton - Arsenal 2:1 (45.+5 Neves z pen., 49. Moutinho - 32. Pépé), Manchester United - Southampton 9:0 (69. a 90. Martial, 18. Wan-Bissaka, 25. Rashford, 34. vlastní Bednarek, 39. Cavani, 71. McTominay, 87. Fernandes z pen., 90.+3 James), Newcastle - Crystal Palace 1:2 (2. Shelvey - 21. Riedewald, 25. Cahill), Burnley - Manchester City 0:2 (3. Gabriel Jesus, 38. Sterling), Fulham - Leicester 0:2 (17. Iheanacho, 44. Justin), Leeds - Everton 1:2 (48. Raphinha - 9. Sigurdsson, 41. Calvert-Lewin), Aston Villa - West Ham United 1:3 (81. Watkins - 56. a 83. Lingard, 51. Souček), Liverpool - Brighton 0:1 (56. Alzate), Tottenham - Chelsea 0:1 (24. Jorginho z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články