Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Souček nedohrál duel s Evertonem, West Ham přesto vyhrál. Arsenal srovnal v nastavení

Osmé kolo anglické ligy neskončilo nejlépe pro Tomáše Součka, který musel v 79. minutě střídat na hřišti Evertonu. Jeho West Ham zvítězil 1:0. Útočná vozba Liverpoolu naplno ukázala svou sílu. "Reds" deklasovali v osmém kole anglické ligy 5:0 Watford, když se hattrickem blýskl Roberto Firmino, další gól přidal Mohamed Salah a jejich kolega z útoku Sadio Mané. Výhry slavili i hráči Manchesteru City nebo Leicesteru, kteří přetlačili Manchester United 4:2. Vyhrála i Chelsea na stadionu Brentfordu 1:0 a udržela vedení. Arsenal díky brance z šesté minuty nastavení remizoval 2:2 s Crystal Palace.

Tomáš Souček
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Byrne

Souček byl v prvním poločase blízko druhému gólu v sezoně, z dorážky dokonce překonal Pickforda, ale jeho branka kvůli ofsajdu neplatila. V závěru se mu stala osudnou situace v 79. minutě, při níž mu v nepřehledném souboji nezaviněně šlápl na obličej Salomon Rondon.

Jedinou branku zápasu vstřelil pět minut předtím hlavou po rohu stoper Angelo Ogbonna. Everton na domácím stadionu poprvé v sezoně ztratil body.

Mané zaznamenal jubilejní trefu v deváté minutě, kdy si naběhl na precizní Salahovu přihrávku vnějším nártem a z prvního dotyku zakončil. Napodobil tak výkon bývalého kanonýra Chelsea Didiera Drogby a spoluhráče Salaha, který dosáhl na stogólovou metu před měsícem v utkání s Leedsem.

Firmino přidal dvě trefy zblízka v 37. a 52. minutě a hattrick zkompletoval v závěru utkání rovněž pohodlným zakončením do odkryté brány. Prosadil se i nejlepší střelec soutěže Salah, který poprvé za Liverpool skóroval v osmém soutěžním utkání v řadě.

Hořkou premiéru na lavičce Watfordu prožil trenér Claudio Ranieri. "Reds" jako první tým Premier League nasázeli v sedmi venkovních soutěžních utkáních po sobě tři a více gólů.

O vítězství Chelsea v londýnském derby nad Brentfordem rozhodl jedinou trefou anglický obránce Ben Chilwell, jenž navázal na gól z minulého kola i z reprezentačního duelu s Andorrou.

Nováček soutěže si po změně stran vytvořil místy drtivý tlak, "Blues" ale zachránil skvělý brankář Mendy a dvakrát i branková konstrukce.

V utkání Leicesteru s Manchesterem United dlouho zářili oba brankáři, domácí "Lišky" ale nakonec rozhodly atraktivní duel třemi góly v závěrečné čtvrthodině.

Na Söyüncüho trefu po rohovém kopu ještě dokázal zareagovat v 82. minutě střídající Rashford, domácí ale hned z rozehrávky udeřili potřetí.

Pouhých 54 sekund po inkasované brance se prosadil Vardy, jenž znovu dotáhl Salaha v čele tabulky střelců.

V nastaveném čase přidal pojistku střídající Daka a Leicester porazil United potřetí v řadě. "Rudí ďáblové" prohráli v lize venku po třiceti zápasech.

"Citizens" částečně napravili předchozí domácí zaváhání se Southamptonem. O výhře nad Burnley, kterému chyběl zraněný Matěj Vydra, rozhodli Silva a De Bruyne.

Arsenal poslal už v osmé minutě do vedení kapitán Pierre-Emerick Aubameyang, ale Crystal Palace po přestávce skóre otočil. V 50. minutě vyrovnal Christian Benteke a v 73. minutě zvýšil na 2:1 Odsonne Édouard. Crystal Palace, který poprvé jako trenér proti svému bývalému klubu vedl někdejší úspěšný kapitán Arsenalu Patrick Vieira, ale vedení neudržel. Domácí soupeře v závěru zatlačili a v šesté minutě nastavení srovnal z dorážky Alexandre Lacazette.

Wolverhampton předvedl velký obrat a zvítězil potřetí v řadě. "Vlci" nejprve díky trefám Saisse a Coadyho v 85. minutě srovnali a v páté minutě nastavení rozhodl tečovanou střelou z přímého kopu Neves.

Aston Villa doma prohrála duel navzdory dvougólovému vedení teprve podruhé v historii Premier League.

Druhý bod v sezoně získal Norwich po domácí bezbrankové remíze s Brightonem, který se posunul na čtvrtou příčku.

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:

Watford - Liverpool 0:5 (37., 52. a 90.+1 Firmino, 9. Mané, 54. Salah), Aston Villa - Wolverhampton 2:3 (48. Ings, 69. McGinn - 80. Saiss, 86. Coady, 90.+5 Neves), Leicester - Manchester United 4:2 (31. Tielemans, 78. Söyüncü, 83. Vardy, 90.+1 Daka - 19. Greenwood, 82. Rashford), Manchester City - Burnley 2:0 (12. Silva, 70. De Bruyne), Norwich - Brighton 0:0, Southampton - Leeds 1:0 (53. Broja), Brentford - Chelsea 0:1 (45. Chilvell), Everton - West Ham 0:1 (74. Ogbonna), Arsenal - Crystal Palace 2:2 (8. Aubameyang, 90.+6 Lacazette - 50. Benteke, 73. Edouard).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články