Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Souček: Náš týmový duch je zpět, tohle vítězství jsme potřebovali

Z prvního domácího ligového vítězství byl záložník Tomáš Souček nadšený. Český reprezentant věří, že se "Hammers" po sobotním skalpu Wolverhamptonu dostanou do formy a budou stoupat tabulkou. Zároveň doufá, že brzy rozšíří svou bilanci dosud jediného gólu v letošním ročníku Premier League.

Tomáš Souček z West Hamu v souboji s Danielem Podencem z Wolves
zdroj: REUTERS

West Ham doma zvítězil až na čtvrtý pokus – z předchozích tří duelů na svém stadionu uhrál jen bod. "Mám radost, protože jsme tohle vítězství potřebovali. Zvlášť doma po špatném začátku sezony. Jme šťastní za tři body a také za to, jak jsme hráli," řekl Souček.

Na rozdíl od obránce Vladimíra Coufala, který zůstal jen na lavičce, odehrál celý zápas. V závěru první půle prožil po několika soubojích za sebou náročnou chvilku. "Nemohl jsem popadnout dech. Byl jsem moc rád, že to bylo už v nastavení, protože pak jsem v poločase v šatně stále nemohl dýchat," žertoval Souček.

"Ale bylo to dobré. Chtěl jsem prostě jako vždy odvést maximum pro tým. Doufám, že budu hrát stejně jako v minulých dvou letech. Pomáhat týmu v našem vápně, v soupeřově vápně, ve středu pole. Prostě tam, kde bude potřeba," dodal kapitán české reprezentace.

Londýňané po druhé výhře v ligové sezoně poskočili na 15. místo tabulky a Souček věří, že budou dále stoupat. "Přesně tohle jsme potřebovali. Věřím, že náš týmový duch je zpět, a musíme takhle pokračovat v dalších zápasech," prohlásil Souček.

V úvodních osmi kolech si připsal zatím jen jeden gól. "Je pravda, že (kapitán) Declan (Rice) mi říká, abych šel někdy více dopředu. Jindy si zase role vyměníme. Doufám, že se mi podaří přidat pár gólů. Ale když vyhrajeme bez mých branek, budu také šťastný. Jsme fotbalový tým, ne jednotlivci," poznamenal Souček.

West Ham ve čtvrtek nastoupí k třetímu utkání skupiny Evropské konferenční ligy v Bruselu proti Anderlechtu. "Kladiváři" s dvěma výhrami vedou tabulku, belgický celek je se čtyřmi body druhý.

"Jednou už jsem v Bruselu proti Anderlechtu hrál (se Slavií). Je to velký klub, historicky jeden z největších v Belgii. Získali čtyři body, jsou silní. Po zápase budeme v polovině skupiny. Pokud se nám podaří vyhrát, budeme v dobré pozici," dodal Souček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články