Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Souček: Líbilo by se nám hrát s Gruzií podobný zápas jako na Euru, ale se třemi body

Euro je pryč a se spoluhráči je nastavený na novou výzvu. Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček chce do skupiny B1 Ligy národů vstoupit vítězstvím v úvodním utkání v Gruzii a motivaci má o to větší, že jeho tým s nadcházejícím soupeřem na šampionátu v Německu jen remizoval 1:1. Přímý přenos utkání sledujte v sobotu na ČT sport a ČT sport Plus od 17:15.

Tomáš Souček
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Český tým na Euru skončil ve skupině, nyní se však už soustředí na boj o mistrovství světa, kam mu v případě neúspěchu v klasické kvalifikaci může pomoci i Liga národů. "Přijeli jsme v dobré náladě, protože nás čeká první zápas v Lize národů. Je to už příprava na kvalifikaci mistrovství světa. Euro je pryč, jdeme do toho od začátku a máme nové cíle. Chceme začít prvním zápasem maximálně úspěšně, a to jsou pro nás tři body. Uděláme pro to všichni maximum," řekl Souček.

Jeho tým na Euru na úkor Gruzie nepostoupil ze skupiny. Soupeři se v Hamburku rozešli smírně, i když český celek diktoval tempo a vyslal mezi tyče 11 střel. "Všichni jsme viděli plno sestřihů z toho zápasu. Musím říct, že tam bylo plno dobrých věcí. Myslím, že jsme ten zápas měli zvládnout za tři body, ale bohužel se to nepovedlo. O to větší motivace je to zvládnout teď," uvedl Souček.

"Vytvořili jsme si spoustu šancí, jen tomu chyběly góly. Byli jsme silní na balonu, v tom chceme pokračovat. Co se týče výkonu, líbilo by se nám hrát podobný zápas, ale se třemi body," dodal Souček.

Překážka jménem Mamardašvili

Gruzínci budou znovu spoléhat na nejzaměstnanějšího brankáře Eura Giorgiho Mamardašviliho, který si v zápase proti Česku připsal 10 zákroků. "Ukázal své kvality, byl asi nejlepším gólmanem Eura. Proti nám odchytal možná jeden z jeho nejlepších zápasů kariéry. Od příští sezony půjde (z Valencie) do Liverpoolu, to všichni víme. Ale věříme, že to nebude o něm. Že si vytvoříme takové šance, které proměníme, a povede to ke třem bodům," podotkl Souček.

Zápas se odehraje před vyprodaným stadionem v Tbilisi pro více než 27 tisíc diváků. "Víme, že Gruzii požene skvělá atmosféra. Je tu hezký stadion, který byl okamžitě vyprodaný. Je cítit, že tu teď panuje vášeň pro fotbal. Víme, že soupeř má silné protiútoky, na to musíme dát pozor," prohlásil Souček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články