Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Souček: Fanoušci West Hamu si Coufala prostě zamilují

Tomáš Souček nepochybuje, že fanoušci West Hamu si zamilují Vladimíra Coufala, který v pátek do týmu "Kladivářů" přestoupil z pražské Slavie. Souček věří, že se jeho parťák z české reprezentace bez problémů adaptuje na Premier League a že díky své povaze snadno zapadne do kabiny londýnského mužstva.

Souček a Coufal ve stejnokroji West Hamu
zdroj: whufc.com

"Myslím si, že si fanoušci West Hamu Vladimíra zamilují. Hraje velmi rychle a intenzivně a každou minutu bude pro klub odvádět 100 procent," citoval klubový web Součka, který do klubu přišel ze Slavie v lednu. Zatímco za něj anglický celek zaplatil přes půl miliardy korun, za Coufala podle šéfa Pražanů Jaroslava Tvrdíka téměř 163 milionů korun.

Souček se těší, až uvidí Coufala hrát v novém působišti. "Podle mě má všechny vlastnosti potřebné pro Premier League. Je velmi silný, hraje intenzivně a je velmi vyrovnaný. Stejně jako já rád běhá, na pravé straně se neustále pohybuje nahoru a dolů. V každém zápase možná uběhne minimálně 11–12 kilometrů. Je to velmi moderní pravý bek," uvedl pětadvacetiletý rodák z Havlíčkova Brodu.

"Vladimír je také dobrý kluk s milou povahou. Jsem si jistý, že do kabiny zapadne velmi dobře a všichni ho tu budou mít rádi. Je pro něj dobré, že jsem tady, pomůžu mu usadit se. I pro mě je ale dobře, že je tady, stejně jako pro naše ženy a malé děti, které se velmi dobře znají," prohlásil Souček.

Podle něj ostravský odchovanec ve Slavii vyčníval. "Ve Slavii je spousta dobrých hráčů, ale Vladimír byl v posledních dvou letech jedním z nejlepších. Nevzpomínám si, že by někdy odehrál špatné utkání," konstatoval držitel Zlatého míče pro nejlepšího českého fotbalistu za sezonu 2019/20.

S Coufalem ho pojí nejen slávistická minulost. "Vladimíra znám už hodně dlouho, naše kariéry se vyvíjely společně docela blízko. Poprvé jsme spolu hráli v roce 2017, když jsem odešel na hostování do Liberce, kde jsem se zotavoval ze zranění. O rok později Vladimír odešel do Slavie," řekl Souček. S vršovickým celkem společně vybojovali dva ligové tituly a výhru v domácím poháru.

"Působíme spolu i v národním mužstvu, takže West Ham je už čtvrtým týmem, za který hrajeme společně. Naštěstí jsme dobří přátelé, takže mám radost, že Vladimíra znovu vidím," uvedl Souček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články