Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Souček chválí Bowena a hlásí: Tvoříme silný tým. Proto jsme tam, kde jsme

Po hubeném vítězství 1:0 nad Watfordem a remíze Manchesteru United v Burnley jsou fotbalisté West Hamu opět na čtvrtém místě Premier League, které zajišťuje účast v Lize mistrů. Záložník "Kladivářů" Tomáš Souček po zmíněném utkání ocenil střelce jediného gólu Jarroda Bowena, současně ale zdůraznil, že další vydařená sezona londýnského klubu stojí zejména na týmovém pojetí.

Tomáš Souček
zdroj: Reuters autor: PETER CZIBORRA

"Mám radost, že Jarrod skóroval. Je to skvělý člověk i fotbalista, což dokazuje každý den na tréninku. Hraje ve velké formě. Je pro nás velmi důležitý," chválil Souček svého spoluhráče.

West Ham předchozí dvě ligová utkání prohrál a ani proti Watfordu se dlouho nemohl prosadit. Trápení prolomil až Bowen v 67. minutě tečovanou střelou. Pětadvacetiletý anglický útočník dal v uplynulých šesti soutěžních utkáních stejný počet branek a nahrazuje kanonýra Antonia, jenž v posledních zápasech střelecky mlčí.

Podle kapitána české reprezentace ale hra "kladivářů" nestojí na individuálních výkonech. "Máme dvacet hráčů, kteří tvoří dohromady silný tým. To je důvod, proč jsme tam, kde jsme," připomněl Souček.

West Hamu loni těsně uniklo čtvrté místo, letos ve skvělých výkonech pokračuje a opět atakuje špičku v tabulce. Po remíze Manchesteru United v Burnley (1:1) se dostal o bod před "rudé ďábly".

"Tři body ze zápasu s Watfordem jsou skvělé, ale potřebujeme další. Musíme se soustředit jen na následující duel, nemá smysl koukat moc dopředu," uvedl Souček po utkání, v němž obě mužstva nastoupila s růžovými páskami jako uctění památky fanynky "kladivářů" Isly Catonové, která v sedmi letech podlehla rakovině.

Do konce Premier League zbývá 14 kol. V dalším střetnutí nastoupí West Ham v neděli na hřišti Leicesteru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články