Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Souček bude scházet West Hamu tři týdny. Jeho zranění bylo velkou ztrátou, mrzelo Moyese

Se suverénním Liverpoolem drželi krok ve 27. kole Premier League statečně, ale nakonec kousali porážku 2:3. David Moyes, trenér fotbalistů West Hamu, navíc litoval, že musel nuceně střídat záložníka Tomáše Součka. Český reprezentant novému zaměstnavateli nebude k dispozici zhruba tři týdny.

Tomáš Souček (vpravo) oslavuje se spoluhráči gól West Hamu v Liverpoolu
zdroj: AP autor: Jon Super

Čtyřiadvacetiletý středopolař na stadionu vedoucího Liverpoolu musel kvůli nataženému ohýbači střídat ve 47. minutě. Moyes Součka pochválil za báječný výkon v prvním poločase a jeho ztrátu označil za citelnou. 

"Myslím, že v první půli byl báječný. Byla to pro nás velké ztráta, protože hlavně ve druhé půli jsme to neměli jak utáhnout. Chyběl nám," pokračoval bývalý trenér Manchesteru United nebo Evertonu.

Souček, jenž ve West Hamu do konce sezony hostuje z pražské Slavie, dosud zasáhl do tří utkání Premier League. Před zápasem s Liverpoolem odehrál 85 minut proti Brightonu (3:3) a celých 90 minut při porážce 0:2 s mistrovským Manchesterem City.

"Tomáš si natáhl ohýbač kyčle, ale vyšetření dopadlo dobře a odhalilo jen menší poškození. Doufáme, že bude zpátky před březnovou reprezentační přestávkou," uvedl hlavní klubový lékař Richard Collinge.

Souček by tak mohl stihnout uzdravit do březnového reprezentačního srazu, během něhož národní tým v USA sehraje přípravné duely s Mexikem a Hondurasem.

Londýnský tým favorita nečekaně potrápil. Na rychlý vedoucí gól domácího Georginia Wijnalduma ještě v úvodní čtvrthodině odpověděl Issa Diop a Součkův náhradník Pablo Fornals v 54. minutě otočil stav na 2:1 pro West Ham. "Reds" však ovládli závěr utkání a kanonýři Mohamed Salah se Sadiem Maném jim zařídili 26. vítězství v ligovém ročníku.

"Část zápasu jsme vedli 2:1 a nemyslím si, že bychom byli pod zoufalým tlakem. Museli jsme se vypořádat s Liverpoolem, ale myslím, že jsme si vedli opravdu dobře. Jen škoda individuálních chyb, protože domácí s kvalitou hráčů a s tím, co v sezoně předvádí, dokážou dát gól kdykoliv a odkudkoliv," upozornil Moyes.

Trápící se West Ham proto v Premier League prodloužil sérii bez vítězství na sedm utkání a v tabulce zůstal na sestupovém osmnáctém místě.

"Musíme si z tohoto duelu něco vzít, ale nemáme body, takže tu žádné opravdové pozitivum není. Hráči se zlepšují a hodně věcí dělají správně, ale musíme se vyvarovat individuálních chyb, protože za ně platíme," zakončil rodák z Glasgow.

Zdroj
ČTK, whufc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články