Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Souboje těžkých vah. Real přivítá Tottenham, Citizens se střetnou s Neapolí

Real Madrid, Tottenham, Manchester City a Neapol. Co jméno, to ve fotbalovém světě obrovský pojem. A právě čtveřice gigantů se v rámci Ligy mistrů utká ve dvou šlágrech. Španělský obhájce trofeje z Madridu doma přivítá Spurs a vedoucí celek anglické ligy Citizens budou hostit lídra italské Serie A z Neapole. I další úterní zápasy ale slibují zajímavou podívanou. Přímý přenos utkání Real – Tottenham včetně studia sledujte od 20:15 na ČT sport a na webu ctsport.cz, kde pak naleznete i sestřihy všech duelů.  

Cristiano Ronaldo
zdroj: Reuters autor: Wolfgang Rattay

Real s Tottenhamem ve skupině H zatím porazili Dortmund i APOEL Nikósie a mají shodné skóre 6:1. Dosavadní pohárová bilance však vyznívá jednoznačně pro "Bílý balet", který třikrát vyhrál, jednou remizoval a od londýnského mužstva nedostal jediný gól.

Madridský vítěz posledních dvou ročníků LM bude opět spoléhat na svého nejlepšího střelce Cristiana Ronalda, který dal minule dva góly v Dortmundu. "Hrajeme proti Realu Madrid i proti jednomu z nejlepších fotbalistů světa. Ale není to jen o Ronaldovi, mají další úžasné hráče i trenéra. K získávání trofejí potřebujete přínos celého týmu," upozornil kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino.

Manchester City ve skupině F vyhrál v Rotterdamu nad Feyenoordem 4:0 a poté doma porazil 2:0 Šachtar Doněck. Neapol začala LM nečekanou porážkou 1:2 na hřišti Šachtaru a poté na svém stadionu přehrála Feyenoord 3:1.

Svěřenci Pepa Guardioly v této sezoně zvítězili v 10 z 11 soutěžních utkání, naposled v sobotu v Premier League deklasovali Stoke 7:2. Naopak Neapol ovládla všech osm kol italské ligy včetně sobotního triumfu 1:0 nad AS Řím.

"Jsme v pohodě. Hráči předvedli skvělý výkon a nálada v kabině i na trénincích je excelentní. Ale Neapol je výborný tým. Dokážou vás zničit vysokým presinkem a umí napadat i vašeho brankáře. Jsem rád, že nás čeká zrovna takový zápas," řekl trenér City Guardiola.

Dortmund po dvou porážkách potřebuje v Nikósii zabrat, aby si udržel reálnou šanci na postup ze skupiny. Borussia však v Champions League vyhrála jediný z posledních sedmi zápasů a sebevědomí týmu nepřidala ani sobotní bundesligová porážka 2:3 s Lipskem.

Besiktas Istanbul překvapivě vyhrál oba duely ve skupině G a vítěznou sérii by rád prodloužil v Monaku, které má zatím na kontě jediný bod. Stejně je na tom také Lipsko. Nováček soutěže se o historicky první vítězství v Lize mistrů pokusí doma proti Portu.

Liverpool si chce po dvou remízách odvést premiérové vítězství v této sezoně LM z Mariboru. Ve druhém utkání skupiny E Spartak Moskva přivítá Sevillu. Ta vede se čtyřmi body.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články