Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Souboj sousedů v tabulce. Fotbalisté Boleslavi hostí Duklu

Mladá Boleslav – Duel týmů, které stále usilují o třetí příčku zaručující postup do předkola Evropské ligy, nabídne dohrávka 20. kola fotbalové ligy. Pátá Boleslav přivítá na svém stadionu šestou Duklu a bude chtít potvrdit formu z úvodu jara, kdy ještě neprohrála. To Pražané se trápí a poslední dva zápasy prohráli. Přímý přenos sledujte od 17:30 na ČT sport nebo na našem webu.

Dukla sice na úvod jara přesvědčivě porazila Teplice 3:1, ale potom nestačila na pražského rivala Slavii (1:2) a překvapivě ani doma na zachraňující se Jihlavu (0:3). "Jestli budeme chtít uspět, musíme tam podat diametrálně jiný výkon než v posledním utkání," upozornil trenér Dukly Luboš Kozel, jenž den před utkáním slaví 43. narozeniny.

V tabulce šestému mužstvu z Julisky se v Mladé Boleslavi zatím nedařilo a v obou předchozích zápasech odjelo se třemi inkasovanými brankami. "Boleslav byla vždy kvalitní soupeř a teď, když během zimního období změnila trenéra, lze očekávat, že bude ještě silnější. Určitě se zlepší v organizaci hry a kombinaci. Musíme se připravit na celé mužstvo, které mají velice variabilní," ocenil Kozel.

Pátá Mladá Boleslav v minulém kole přišla v závěru o vítězství v Olomouci a remizovala 1:1. "Každé utkání chceme vyhrát. Naposledy v Olomouci se nám to nepovedlo a o dva body jsme smolně přišli tři minuty před koncem, proto nyní doma potřebujeme vyhrát k udržení kontaktu s týmy bojujícími o třetí ligovou příčku," nabádal kouč Karel Jarolím, jehož svěřenci drží čtyřzápasovou sérii bez porážky.

Dukle bude vedle dlouhodobě zraněného Španěla Néstora chybět další útočník Jakub Mareš, který hostuje právě ze středočeského mužstva a podle dohody klubů nemůže nastoupit. Domácí se budou muset obejít například bez disciplinárně potrestaného obránce Jana Bořila nebo zraněných Tomáše Janíčka, Daniela Bartla a Mateje Sivriče.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články