Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Souboj Škodů ovládl mladší Michal. Jeho gól rozhodl o výhře Brna nad Slavií

Brno – Že jim to v Brně v poslední době vůbec nejde, opět dokázali fotbalisté Slavie. Na půdě Zbrojovky prohráli v lize počtvrté v řadě, tentokrát 0:1 a v novém ročníku stále čekají na první vítězství. Naopak Brňané před vlastními fanoušky zvládli i druhý duel. Jediný gól utkání vstřelil Michal Škoda.

Brněnský Michal Škoda (v červeném) bojuje o míč se Simonem Delim a Martinem Dostálem ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

V tabulce si Zbrojovka polepšila do sobotního pokračování kola se šesti body na druhé místo, Slavia s jedním bodem zůstala na chvostu.

Brňané měli po celý první poločas mírnou územní převahu, do střeleckých příležitostí se dostávali jen stěží. Poprvé zahrozil po čtvrthodině po centru obránce Keresteše z levé strany Pašek, jehož hlavičku brankář Berkovec stačil vyrazit.

Slavia dlouho zápolila s přechodem do protiútoku, jejich kombinační souhře chyběla přesná finální přihrávka. V defenzivě si ve své ligové premiéře vedl zdatně v obranném kvartetu domácích fotbalistů Bosňan Frelih. S ním dostali poprvé v základní sestavě také příležitost Pašek a Lacko.

Slavia se dostala do první vážnější šance ve 26. minutě, záměr kanonýra Milana Škody ale brankář Melichárek vystihl. Vzápětí z protiútoku prostrčil chytře brněnský Zavadil míč mezi zadáky soupeře na Michala Škodu a ten brankáře Berkovce překonal. Na inkasovaný gól zareagovala Slavia zvýšeným úsilím, vyrovnala hru, koncovce však chyběla přesnost.

Po změně stran přidali Pražené na bojovnosti i dravosti v osobních soubojích. Také přesněji kombinovali, ovládli střed pole a získali územní převahu. Brňané spoléhali na defenzivu a rychlé protiútoky. Po jednom z nich v 78. minutě Paškova hlavička jen těsně minula branku.

Ve snaze o vyrovnání slávisté v závěru otevřeli hru, jejich útoky ale narážely do přehuštěných zadních řad Brňanů. Ti vypětím všech sil a za cenu kouskování hry těsné vítězství v nervózním závěru uhájili.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Zbrojovka Brno - Slavia Praha

Zbrojovka Brno - Slavia Praha 1:0 (1:0)

Branka: 28. Michal Škoda. Rozhodčí: Proske - Hájek, Kubr. ŽK: Řezníček, Keresteš, Melichárek - Dostál, T. Jablonský, Bazala. Diváci: 5090.

Brno: Melichárek - P. Buchta, Košťál, Frelih, Keresteš - Malík (67. Chrien), Lacko - Pašek (84. Vávra), Zavadil, Michal Škoda - Řezníček (89. Lutonský). Trenér: Kotal.

Slavia: Berkovec - Dostál (69.Voltr), Bílek, Deli, T. Jablonský - R. Hrubý (85. Bazala), Souček - Mikula, Piták, Zmrhal (46. Černý) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Václav Kotal (trenér Brna): "Věděli jsme, že bude zápas těžký. Slavia avizovala, že si jede do Brna pro tři body. Jsem rád, že se jí to nepodařilo. Udělali jsme změny v sestavě, nemohli jsme doma jen nakopávat balóny. Důležité bylo, že jsme nedostali gól. Slavia byla technicky lepší, my jsme si vítězství vybojovali a měli více šancí. Kromě gólu měl Pašek dvakrát míč na hlavě. Škoda, že jsme nedali potvrzující gól. Chybí nám stále lepší přechod do protiútoku. Proto na hrotu nedostává Řezníček tolik míčů."

Dušan Uhrin ml. (trenér Slavie): "Opět jsme začali hrát, až když jsme inkasovali gól. Ve druhém poločase jsme byli alespoň důrazní. Ovšem v trestném území nám agresivita chyběla. Proto jsme prohráli. Jeden bod po třech kolech je málo. Měli jsme šanci na vyrovnání v závěru. Neviděl jsem přesně, co se stalo. Nechci proto situaci hodnotit. Dostali jsme za to žlutou kartu. Šance nám chyběly."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články