Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Souboj o čelo vyhrála Barcelona, Real smetl Espaňol

Barcelona – Start špatný, po konci spokojenost. Fotbalisté Barcelony zvládli souboj o první místo s Atléticem Madrid a po obratu zvítězili 2:1. Díky triumfu si na svého soupeře, který dohrával v devíti, vytvořili v tabulce tříbodový náskok, při čemž mají ještě jeden zápas k dobru. Katalánský celek navíc vyhrál osmé soutěžní utkání za sebou. Šesti brankami smetl Real Madrid barcelonský Espaňol, Ronaldo si přitom připsal další hattrick.

Barcelonský Luis Suárez v objetí s Lionelem Messim po vstřelení gólu
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Matthias Oesterle

Real měl stejně jako v předchozích domácích duelech velmi dobrý vstup do zápasu, když po 16 minutách už vedl o tři branky. Přesnou hlavičkou skóre otevřel Karim Benzema, druhý zásah přidal Ronaldo z pokutového kopu a skvělou úvodní čtvrthodinu uzavřel tečovanou střelou James Rodríguez.

Ještě do přestávky přidal Ronaldo svůj druhý gól a v 82. minutě uzavřel 39. hattrick v kariéře. Definitivní podobu výsledku dala vlastní branka Duarteho. Real díky tak i ve třetím zápase na San Bernábeu pod Zidanovým vedením pokořil hranici pěti gólů.

Naopak Valencii se pod novým trenérem nedaří, Neville ani na osmý pokus nedokázal s týmem zvítězit v lize. Svěřenci bývalého obránce Manchesteru United ve 22. kole doma podlehli Gijónu 0:1. Valencie celkově čeká na tři body už 11 utkání, což je její nejdelší série bez výhry od roku 1986. Naopak Sporting vyhrál podruhé za sebou a z předposledního místa se vyšvihl mimo sestupové pozice.

Skvělou domácí bilanci potvrdila Sevilla, která porazila Levante 3:1. Andaluský tým si připsal na domácím stadionu desáté vítězství v řadě, což se mu podařilo poprvé za posledních deset let. Sevilla zároveň poskočila v tabulce na páté místo a využila zaváhání Celty Vigo. Dosud pátá Celta prohrála 1:2 v Las Palmas a klesla na sedmou pozici.

Aktivněji v utkání s Barcelonou začalo trochu překvapivě Atlético, když ve třetí minutě napřáhl ke střele Griezmann, jeho pokus ale zneškodnil gólman Bravo. O chvíli později sice nestačil na Kokeho zakončení po Ňíguezově centru, ale Barcelona dokázala do přestávky skóre otočit.

Nejprve se 12. trefou v sezoně prezentoval argentinský kanonýr Messi a Atlético inkasovalo v lize po 484 minutách. V 38. minutě si pozici v čele tabulky střelců španělské ligy upevnil 19. gólem uruguayský forvard Suárez. Na konci poločasu byl navíc za faul na Messiho vyloučen obránce Luis.

Oslabené Atlético nedokázalo na obrat domácích zareagovat a v 65. minutě navíc přišlo o druhého hráče. Stoper Godín po faulu na Suáreze inkasoval druhou žlutou kartu. Madridský celek našel po pěti zápasech přemožitele a s Barcelonou prohrál pošesté za sebou.

Villarreal se minimálně do neděle bodově dotáhl na třetí Real Madrid, když zásluhou gólu Bruna z pokutového kopu porazil Granadu 1:0. "Žlutá ponorka" bodovala v devátém zápase za sebou a před vlastními diváky popáté v řadě neinkasovala.

Španělská fotbalová liga - 22. kolo:

FC Barcelona - Atlético Madrid 2:1 (30. Messi, 38. Suárez - 10. Koke), Eibar - Málaga 1:2 (90.+4 Bastón - 45. Juanpi, 90.+1 Santa Cruz), Getafe - Bilbao 0:1 (24. Williams), Villarreal - Granada 1:0 (55. Bruno z pen.). San Sebastian - Betis Sevilla 2:1 (18. Prieto, 33. Martínez - 51. Castro), FC Sevilla - Levante 3:1 (1. Gameiro, 47. Iborra, 76. Konopljanka - 56. Rossi), Valencie - Sporting Gijón 0:1 (50. Sanabria), Las Palmas - Vigo 2:1 (33. Viera z pen., 90.+1 José Willian - 5. Bongonda), Real Madrid - Espaňol Barcelona 6:0 (12. z pen., 45. a 82. Ronaldo, 7. Benzema, 16. Rodríguez, 86. vlastní Duarte). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články