Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Souboj o čelo: Koubek se vrací do Edenu na lavičce Plzně

Praha - Přímý souboj o první místo v tabulce Synot Ligy přinese večerní duel 5. kola. Vedoucí Plzeň se představí na hřišti druhé Slavie a bude chtít udržet neporazitelnost v dosavadním průběhu sezony. "Ke Slavii cítím respekt, ale chci ji porazit," řekl exkouč sešívaných a současný trenér Viktorie Miroslav Koubek. Studio fotbal na ČT sport začíná v 19:30, přímý přenos pak od 20:15.

Ilustrační foto

20:15 Slavia - Plzeň, ČT sport

Souboj v Edenu bude zajímavý hlavně pro nového kouče Plzně Miroslava Koubka, který byl v březnu odvolán z lavičky Slavie v době, kdy měl do klubu ještě namířeno ruský investor. Zkušený trenér ale žádnou zášť necítí. "Nemám žádnou žíznivou motivaci, to je nesmysl. Vyhodil mě nějaký Kornějev, nějaký ruský dobrodruh. Stal jsem se obětí ruské rulety," řekl Koubek.

Plzeň se po vyřazení v předkole Evropské ligy s Ploještí oklepala a poslední dva ligové zápasy s oběma nováčky vyhrála 4:0. V Českých Budějovicích ještě pod později odvolaným Dušanem Uhrinem, s Hradcem Králové už pod Koubkem. Slavia v minulém kole prohrála v Teplicích 1:2, přesto díky třem výhrám v úvodu ligy zůstává na dostřel na druhém místě.


"Očekávám krásnou atmosféru, a když k ní přidáme dobrou hru, budu tento zápas vnímat jako dílčí fotbalový svátek tohoto kola," uvedl Koubek. "Vzhledem k tomu, že náš způsob hry je odlišný od způsobu hry Slavie, čeká nás konfrontace dvou diametrálně odlišných stylů," dodal kouč Plzně.

Slavia by chtěla navázat na domácí výhry 3:1 nad Ostravou a 4:1 nad Libercem. "Pokud bychom se v úvodu zápasu prezentovali tak jako v Teplicích, byl by to velký průšvih. Plzeň je v pohodě, dvě vysoká vítězství ji nakopla. Jsou sebevědomí a v tuto chvíli nás čeká možná nejlepší tým naší ligy," uvedl kouč Slavie Miroslav Beránek. "Na zápas se moc těším a věřím, že ke kvalitě utkání přispějeme i my," dodal.

17:00 Jablonec - Jihlava, České Budějovice - Mladá Boleslav

Poslední tým tabulky Jihlava jako jediný ještě nebodoval. Aby Vysočina tuto sérii zlomila, musí se pokusit o překvapení na půdě posíleného a ambiciózního Jablonce. Třetí tým minulé sezony Mladá Boleslav se představí na hřišti českobudějovického nováčka, který čeká na první výhru.

17:00 Hradec Králové - Slovácko, Příbram - Bohemians 1905

Druhý z nováčků Hradec Králové dokonce jako jediný ještě neskóroval a střelecké prokletí zkusí zastavit proti Slovácku. V Příbrami pak dojde na důležitý duel dvou předsezonních aspirantů na boj o záchranu domácího týmu a Bohemians 1905.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články