Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Souboj nesmiřitelných rivalů. Liberec přivítá v derby Jablonec

Jablonec n. N. – Souboj o krále severních Čech. To je utkání mezi Libercem a Jabloncem, které uzavře sedmé kolo fotbalové ligy. Již tak dost vysokou atraktivitu duelu zvyšuje fakt, že se střetnou celky, které ve čtvrtek bojovaly o postup do Evropské ligy. Zatímco Liberec překvapivě uspěl proti Udine, Jablonec vypadl s favorizovaným Betisem Sevilla po porážkách 1:2 a 0:6. Přímý přenos utkání sledujte živě od 17:25 na ČT sport nebo na našem webu.

Utkání Liberec - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Trenér Jablonce Roman Skuhravý je proto zvědavý, co vysoká porážka od španělského celku udělá se sebevědomím jeho svěřenců. "Na zápas v Seville musíme rychle zapomenout, čeká nás Liberec. Musíme se poučit z té lekce, kterou jsme dostali. Teď se teprve uvidí, jaké jsme mužstvo," řekl Skuhravý.

I přes nedávnou remízu 5:5 se Znojmem a nyní vysokou prohru s Betisem nechce nic měnit na ofenzivním stylu Jablonce a hodlá tak hrát i proti Liberci. "Nic ale neměníme na tom, že proti Liberci chceme hrát útočně a nátlakově s cílem uspět," dodal.

To Liberec prožívá velkou euforii po postupu přes silné Udine. Na účast v evropské lize však nyní musejí hráči Slovanu zapomenout a soustředit se jen na duel s Jabloncem. "Pro nás to je podobný úspěch, jako byl zisk titulu. Ale teď zápas s Jabloncem je jiná soutěž a musíme se znovu zkoncentrovat. Na druhou stranu by nám ta euforie z postupu mohla pomoci," doufá trenér Jaroslav Šilhavý.

Slovan jde do utkání s tím, že poslední tři ligová utkání vyhrál shodně 1:0 a už 278 minut neinkasoval. "Věřím, že v obraně navážeme na minulé zápasy," dodal Šilhavý. Jablonec však skóroval v 15 z posledních 16 ligových zápasů.

Oba celky by měly nastoupit v téměř nejsilnějších sestavách. Liberec jen musí řešit zdravotní stav svého záložníka Rybalky. "Je trochu nakřápnutý, ale nic vážného to není, tak snad bude připravený," věří Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články