Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Souboj nejlepšího útoku s nejhorším. Boleslav doma přivítá Olomouc

Praha – Duel dvou týmů, které spojuje potřeba bodů a rozděluje rozdíl v tabulce i střelecké potenci. To je střetnutí třetí Mladé Boleslavi a předposlední Olomouce. Domácí Středočeši jsou v duelu jasným favoritem a doufají, že se jim podaří získat plný počet bodů, aby si upevnili bronzovou příčku. Sigma by ale ráda překvapila. V případě vítězství má totiž šanci dotáhnout se minimálně do soboty na čtrnáctou Příbram, které patří poslední nesestupová příčka. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport od 20:05.

Martin Hála z Olomouce si pokrývá míč před Lukášem Magerou z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

Olomouc v minulém kole remizovala se Slavií a šanci cítí i proti Boleslavi, přestože půjde o souboj nejlepšího útoku soutěže s nejhorším. "My tam jedeme s nějakou taktickou vizí, s nějakým plánem. Pokud se nám to podaří naplňovat, tak myslím, že máme šanci," řekl trenér Sigmy Václav Jílek, jehož tým dal, stejně jako Jihlava a poslední Ostrava jen 25 gólů, Boleslav 54.

"Pak už je to o tom sebevědomí, individuální odvaze. To je samozřejmě v danou chvíli na straně Boleslavi. Ale to utkání pro nás může být otevřené, s ofenzivními mužstvy už jsme několikrát dokázali hrát, ukázali, že se nám s nimi hraje lépe. A věřím, že to ukážeme i v pátek," dodal.

Sigma momentálně ztrácí na záchranu tři body, a kdyby v Boleslavi zvítězila, dotáhla by se na Příbram, která však nastoupí v sobotu v Brně. Boleslav v případě vítězství může odskočit čtvrtému Liberci a snížila by také náskok druhé Sparty na pět bodů.

"Doma chceme navázat na výhru ze Slovácka a před našimi příznivci vyhrát, i když proti zachraňující se Olomouci to nebude snadný úkol. Sigmu i přes její nelichotivé postavení v tabulce považuji za silného a nebezpečného protivníka," prohlásil trenér středočeského celku Karel Jarolím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články