Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Solskjaer tlumí palbu do nejdražšího obránce historie a dodává: Snad bude moci o víkendu hrát

Kritika se na něj valí ze všech stran. V posledním utkání před reprezentační přestávkou se Harry Maguire podepsal chybami pod ostudu Manchesteru United s Tottenhamem (1:6), v dresu národního týmu byl následně vyloučen při porážce 0:1 s Dánskem. Trenér "Red Devils" Ole Gunnar Solskjaer však dává jednoznačně najevo, že s kapitánem týmu dál počítá do základu.

Harry Maguire (vpravo) inkasuje červenou kartu
zdroj: REUTERS

"Když je Harry součástí anglické reprezentace, která zdolá vedoucí mužstvo žebříčku FIFA v Belgii, je to jen normální den, ale když je vyloučen s Dánskem, hned to jde do titulků. Takový už je prostě fotbal," řekl Solskjaer před sobotním zápasem Premier League v Newcastlu.

"Je extrémně odolný. Vím, že chce hrát a vybojovat si cestu ven z posledních střetnutí, za která byl kritizován. Před červenou kartou ho sice lehce nakopli, ale doufám, že bude moci nastoupit," doplnil.

Maguire je v problémech už od letní dovolené v Řecku, kde byl na ostrově Mykonos potrestán za slovní i fyzické napadení a pokus o úplatek policistů. Sedmadvacetiletý stoper, který strávil dva dny ve vazbě, veškerá obvinění odmítl a po odvolání k řeckému soudu dosáhl plného obnovení procesu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Anglie - Dánsko

Manchester United zažívá stejně jako Maguire špatný start do nového ročníku. Z úvodních tří ligových kol dvakrát prohrál, včetně zmíněného debaklu s Tottenhamem. Podle britských médií se navíc v poločasové přestávce pohádal Solskjaer s klíčovým záložníkem Brunem Fernandesem.

"Jsme jednotní a musíme takoví zůstat. Nemůžeme poslouchat každého zvenku, musíme se od toho oprostit. Bruno k nám přišel v únoru a kousal v rychlém sledu dvakrát porážku. Není na to zvyklý," upozornil sedmačtyřicetiletý kouč. "Chtějí se pokusit nás rozdělit, ale to se nestane. Jsme parta, která pracuje spolu a drží spolu," dodal Solskjaer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články