Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Solskjaer: Protesty fanoušků? Nebudeme se na to vymlouvat, Liverpool si výhru zasloužil

Podle trenéra fotbalistů Manchesteru United Oleho Gunnara Solskjaera za domácí porážku 2:4 s rivalem Liverpoolem nemohly protesty fanoušků "rudých ďáblů". Kvůli nim se šlágr 34. kola anglické ligy nesehrál v původním termínu 2. května a příznivci se snažili narušit i čtvrteční dohrávku.

Ole Gunnar Solskjaer
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Powell

Fanoušci na začátku měsíce vnikli na uzavřený stadion Old Trafford, aby dali najevo nespokojenost s majiteli United, americkou rodinou Glazerů, protože se podíleli na založení Superligy. Projekt uzavřené elitní soutěže kvůli masivní vlně kritiky záhy zkrachoval.

Protestující na sociálních sítích naznačili, že mají v úmyslu zamezit týmovému autobusu odjet z hotelu ke čtvrtečnímu duelu s Liverpoolem. Hráči Manchesteru tak pro jistotu dorazili na stadion už sedm hodin před výkopem a tradiční hotelový předzápasový program absolvovali na Old Trafford.

"Když jsme byli vevnitř, tak jsme se už soustředili na zápas. Je to jiné, když k večernímu utkání dorazíte na stadion už kolem poledne. Byli jsme tam dlouho, ale chlapci zvládli situaci dobře. Nikdo z nich si nestěžoval," řekl Solskjaer. "Samozřejmě příprava nebyla úplně ideální, ale musíme si s tím umět poradit. Nebudeme se na to vymlouvat," přidal norský kouč.

Pochválil Liverpool za lepší výkon. "Zasloužili si zvítězit. Inkasovali jsme góly v klíčových chvílích, minimálně dva z nich jsme soupeři nabídli. Rozhodující momenty byly proti nám," upozornil Solskjaer. Jeho svěřenci už úterní porážkou 1:2 s třetím Leicesterem zajistili titul městskému rivalovi City. United poslední tři ligové duely sehráli v pouhých pěti dnech.

Druhý tým tabulky v následujícím utkání se sestupujícím Fulhamem může již částečně zaplnit tribuny po rozvolnění koronavirových opatření v Británii. "Doufejme, že fanoušci tady v úterý vytvoří dobrou atmosféru. Dlouho jsme čekali, až je budeme moci pustit, takže se těšíme, že si zápas užijeme společně," prohlásil trenér Manchesteru United.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články