Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Šok a zklamání, hodnotil pohárové vypadnutí Flick. Musíme to hodit za hlavu

Senzační vyřazení ve druhém kole Německého poháru zatřáslo trenérem mnichovského Bayernu Hansim Flickem. Jeho tým vypadl po penaltách s druholigovým Kielem. Podle Flicka je potřeba vypadnutí co nejdříve hodit za hlavu.

Hansi Flick (vpravo)
zdroj: ČTK/AP autor: Christian Charisius

"Samozřejmě je to šok. Jsme hodně zklamaní, chtěli jsme obhájit treble," řekl Flick pro webové stránky Bayernu, který v minulé veleúspěšné sezoně vedle domácího poháru ovládl také Bundesligu a Ligu mistrů.

Rekordní dvacetinásobní šampioni pohárové soutěže přišli v Kielu o vítězství v páté minutě nastavení, kdy domácí kapitán Hauke Wahl vyrovnal na 2:2. V rozstřelu pak jako jediný z 12 exekutorů selhal střídající záložník Bayernu Marc Roca.

"Když to vezmu celkově, tak rozhodly detaily. Hráli jsme s velkým elánem a byli dominantní, což je naším cílem. Je velmi nepříjemné inkasovat vyrovnávací branku v poslední sekundě," konstatoval Flick.

Bavorský gigant v poháru podlehl soupeři z nižší soutěže po 17 letech a v druhém kole vypadl poprvé po dvaceti letech. "Musíme pogratulovat Kielu. Udělali ze zápasu skutečnou pohárovou bitvu a byli stoprocentně odhodlaní uspět," uvedl Flick, jehož svěřenci v letošním roce prohráli dva ze tří soutěžních duelů.

"Musíme to hodit za hlavu a dělat věci lépe. Je potřeba být kompaktnější vzadu a víc presovat. Kiel dobře bránil, jejich brankář podal vynikající výkon. V penaltových rozstřelech se to stává, na Rocu se vůbec nezlobím," přidal pětapadesátiletý kouč.

Jeho protějšek Ole Werner byl naopak nadšený. "Pro nás všechny je to mimořádná zkušenost. Bayern nevyřadíte každý den a my si to budeme pamatovat hodně dlouho," prohlásil trenér Kielu. "Rozumně jsme bránili a měli dobrého gólmana. Vepředu jsme se dostávali do situací, ve kterých jsme chtěli být, například při gólu na 1:1. Když jsme měli míč, byli jsme stateční, což podle mě v tomto zápase bylo klíčové," dodal Werner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články