Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sním, či bdím? Mbappé nevěřícně zíral, jak Choupo-Moting zahodil nemožné

Nominaci do silvestrovského zpravodajství si v nedělním utkání Ligue 1 mezi Paris St. Germain a Štrasburkem vysloužil útočník domácího mužstva Eric Choupo-Moting. Reprezentant Kamerunu totiž neuvěřitelně selhal před prázdnou brankou. Lavička náhradníků v čele s hvězdným Kylianem Mbappém neskrývala údiv, trenér Thomas Tuchel jen těžce hledal slova na tiskové konferenci. Sám Choupo-Moting se po remíze 2:2 za svůj zkrat omluvil.

Eric Choupo-Moting z PSG neproměňuje stoprocentní šanci v utkání se Štrasburkem
zdroj: Panoramic autor: Gwendoline Le Goff

Třicetiletý forvard nejprve poslal favorita do vedení a za stavu 1:1 mohl vrátit celku z francouzské metropole náskok. Po obloučku od Christophera Nkunkua však nepochopitelně zastavil míč přímo na brankové čáře, přestože jej mohl nechat dokutálet do sítě.

"Omlouvám se," řekl stroze Choupo-Moting. "Byl jsem hodně rychlý, bál jsem se ofsajdu a zazmatkoval jsem. Nechtěl jsem také připravit spoluhráče o gól, nevysvětluje se mi to lehce," dodal bývalý hráč Mohuče, Schalke nebo Stoke City.

"Byl to asi Murphyho zákon," prohlásil trenér Thomas Tuchel.

Nejlepšího střelce Ligue 1 Kyliana Mbappého, který Choupo-Motinga v 60. minutě střídal, birazní situace viditelně zaskočila.

Po závěrečném hvizdu měl ovšem talentovaný útočník pro svého spoluhráče pochopení. "Neproměnil jsem toho v letošní sezoně mnohem víc. Jsme na jedné lodi - společně vyhráváme i prohráváme a budeme se vzájemně podporovat až do konce," uvedl s nadhledem.    

Pro PSG nicméně konečný výsledek znamenal pouze odklad mistrovských oslav. "Je to sice škoda, že jsme možnost korunovace před vlastními příznivci nevyužili, protože jsme měli dostatek příležitostí k vstřelení vítězného gólu, ale i to je fotbal," dodal Mbappé.

Pařížský tým vede tabulku s velmi pohodlným náskokem 20 bodů před druhým Lille a šestý titul za posledních sedm sezon si může zajistit opět v příštím kole, v němž shodou okolností nastoupí na stadionu hlavního pronásledovatele z Lille.

Zdroj
ČT sport, espn.com, mirror.co.uk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články