Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Snad teď zvládneme "alespoň" titul, mrzela pohárová porážka Sadílka

Obrovské zklamání cítil po prohraném finále se Slavií (0:2) sparťanský Lukáš Sadílek. Šestadvacetiletý záložník ale zároveň ví, že jeho spoluhráči se z porážky na Letné musí rychle vzpamatovat. Boj o titul je totiž v plném proudu.

"Je to obrovské zklamání a hrozný pocit. Hráli jsme doma před našimi fanoušky a strašně moc nás mrzí, že tady slaví jiný tým. Tohle už nechceme zažít," řekl Sadílek, který po loňském pohárovém triumfu se Slováckem nedosáhl na obhajobu.

Sparta inkasovala v 59. a 64. minutě. "Bylo jasné, že asi bude rozhodovat první gól. Oni to hezky trefili a za stavu 1:0 byli v psychické výhodě. My jsme museli dotahovat a trochu to otevřít. To jim vyhovovalo, mohli chodit do brejků. Mají rychlostní hráče a přidali druhý gól," prohlásil Sadílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále Sparta Praha – Slavia Praha

Letenští v závěru dvakrát trefili brankovou konstrukci, předtím si navíc dali vlastní gól. "Měli jsme i trochu smůlu. Už ta druhá branka, kterou jsme dostali, byla trochu smolná. Pak jsme měli nějaké šance, mohli jsme to zkorigovat a trochu se dostat na koně. Ale bohužel," doplnil Sadílek.

Člen širšího kádru české reprezentace věří, že sparťané vrátí Slavii porážku v ligové nadstavbě, do níž o víkendu vstoupí s dvoubodovým náskokem na vršovického rivala. Oba pražští soupeři se znovu utkají na Letné na konci příštího týdne.

"Dnešní porážka nás mrzí, ale nesmíme na to moc dlouho myslet, aby nás to nesrazilo. Zítra musíme začít od znova. Musíme hned přepnout zpět na ligu a znovu se nastartovat, abychom těch posledních pět zápasů zvládli. Každý zápas teď pro nás bude jako finále," uvedl Sadílek.

"Řekli jsme si v kabině, ať si tyhle pocity pamatujeme. Ať si pamatujeme, jak se cítíme, jak je to hrozné. Že už tohle nechceme do konce sezony zažít. Musíme udělat všechno pro to, abychom zvládli alespoň ten titul. Doufám, že po lize budeme slavit my," doplnil Sadílek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články