Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Snad budeme úspěšnější než tenkrát v baráži, věří nový černohorský kouč

Miodrag Džudovič roku 2011 neúspěšně bojoval ve výběru Černé hory v baráži proti České republice o postup na mistrovství Evropy. Od té doby se ale poměry poněkud změnily. Petr Jiráček už rozhodně není klíčovou personou pro český fotbal a ze samotného Džudoviče, někdejšího zkušeného stopera, se stal nepříliš zkušený trenér. 

Miodrag Džudovič (v bílém) vede trénink Černohorců
zdroj: ČT4

Džudovič dosud seděl na lavičce v domácím týmu Budučnost Podgorica, pak se stal asistentem v národním týmu a v pátek byl povolán na post hlavního trenéra, kde nahradil Ljubišu Tumbakoviče, jenž se odmítl zúčastnit zápasu Černohorců v Kosovu. Jeho důvodem byly dosud velmi třeskavé politické vztahy mezi mladými sousedskými státy.

"Jsem rád, že jsem znovu v Česku. I když kvůli prohře před osmi lety nemám na Českou republiku nejlepší vzpomínky. Ale pokud chcete být úspěšný jako trenér, nesmíte žít z minulosti," řekl na tiskové konferenci Džudovič.

"Takže když jsem nastoupil jako člen realizačního týmu a nyní jako trenér, tak jsem na svou hráčskou kariéru zapomněl. Samozřejmě doufám, že nyní budu proti Čechům úspěšnější. I když soupeře považuji za favorita," dodal devětatřicetiletý bývalý stoper.

Po páteční remíze 1:1 s Kosovem převzal spolu s dosavadním trenérem brankářů Dragojem Lekovičem tým místo odvolaného Tumbakoviče. Srbský hlavní kouč odmítl vést mužstvo proti balkánskému rivalovi, jehož samostatnost jeho země neuznává. "Tato situace měla vliv hlavně na zápas s Kosovem, který jsme si přáli vyhrát. Ale naštěstí jsme aspoň zachránili remízu. Jinak ta situace samozřejmě otřásla Černou Horou, ale já jsem členem realizačního týmu už pět let. Budu dělat to, co doposud, abychom zítra odehráli dobrý zápas," uvedl Džudovič.

Nevyloučil, že nasadí od začátku záložníka Vladimira Jovoviče, který by měl proti českému celku zvýšenou motivaci vzhledem k tomu, že působí v Jablonci. "Je dost možné, že nastoupí, ale definitivně se rozhodneme až zítra. Vzhledem k nové situaci okolo mužstva jsem s Jovovičem o českém celku zatím ještě nemluvil, měli to na starost jiní členové realizačního týmu. Ale do zápasu s ním určitě o tom budu mluvit," uzavřel nový trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články