Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
OH Paříž 2024

Smůla pro Slavii i reprezentaci. Douděra se zranil, na Albánii ho nahradí Masopust

Z nominace české fotbalové reprezentace na zářijové zápasy s Albánií a v Maďarsku vypadl zraněný pravý obránce či záložník David Douděra, kterého nahradil jiný slávista Lukáš Masopust. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého se v pondělí sešli k prvnímu srazu v nové sezoně v Praze. Přímé přenosy duelů s Albánií a Maďarskem odvysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
V nominaci fotbalové reprezentace není žádný nováček

Douděra se zranil ve čtvrteční venkovní odvetě 4. předkola Evropské ligy proti Luhansku a v poločase musel střídat. Do nedělního utkání domácí soutěže s Karvinou nezasáhl.

Místo něj Šilhavý povolal Masopusta, který hraje na stejné pozici, a navíc je ještě univerzálnější. Za Pražany v poslední době několikrát nastoupil také jako stoper.

Masopust za reprezentaci naposledy hrál téměř před rokem a půl, vloni v březnu byl u remízy 1:1 ve venkovním přípravném utkání proti Walesu. Třicetiletý bek má v národním mužstvu na kontě 31 startů a dvě branky.

Proč Šilhavý zařadil Čelůstku mezi náhradníky? Více ve Fotbal fokus podcastu:

"Lukáše dobře známe a vždy má velkou chuť reprezentovat. Trenéři také přihlédli k jeho dobré formě z posledních zápasů nebo k tomu, že může nastoupit na kraji obrany i zálohy," prohlásil reprezentační manažer Tomáš Pešír.

Národnímu celku budou kvůli zranění v zářijových zápasech chybět také nejlepší střelec aktuálního kádru útočník Patrik Schick a obránce David Jurásek. Naopak kapitán Tomáš Souček, který kvůli následkům otřesu z utkání v Brightonu vynechal za West Ham páteční zápas Premier League, byl měl být k dispozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Luhansk – Slavia

Reprezentace si dnes vpodvečer poprvé při zářijovém srazu zatrénuje a v Praze se bude chystat na čtvrteční čtvrté utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Albánii.

Šilhavého svěřenci po třech zápasech bez porážky vedou skupinu a v případě vítězství odskočí soupeři už na rozdíl čtyř bodů. Na šampionát v příštím roce do Německa postoupí první a druhý tým v tabulce.

Den po duelu s Albánií se národní mužstvo letecky přesune do Budapešti, kde v neděli odehraje přípravný zápas proti domácímu Maďarsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články