Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Šmicer zanalyzoval ploužící se nároďák

Praha – Manažer fotbalové reprezentace Vladimír Šmicer odevzdal analýzu současné situace národního týmu, kterou mu uložilo vypracovat vedení Fotbalové asociace České republiky (FAČR). Členové výkonného výboru nyní budou řešit, jak s ní naloží. Výkonný výbor nařídil Šmicrovi, aby vypracoval zprávu po prohře 0:3, kterou utrpěla reprezentace před týdnem v přípravném utkání v Norsku. V médiích se začalo spekulovat, že po odchodu Ivana Haška z čela českého fotbalu hodlají jeho bývalí kolegové od týmu odvolat trenéra Michala Bílka, ale to se nepotvrdilo. Funkcionáři zadali Šmicrovi úkol shrnout důvody současných potíží mužstva a naznačit možnosti konkrétních opatření.

Vladimír Šmicer
zdroj: ČTK

Šmicer poté prohlásil, že součástí analýzy rozhodně nebude návrh na odvolání hlavního kouče. Její obsah zřejmě ještě nějaký čas zůstane tajemstvím. "Manažer analýzu odevzdal panu (Daliboru) Kučerovi, který je pověřen vedením asociace, a ten ji bude konzultovat se svými kolegy. Na dalším postupu a případném řešení se dohodnou v následujících dnech," uvedl Kolář.

Reprezentaci čeká 3. září další zápas kvalifikace mistrovství Evropy se Skotskem v Glasgowě. Čeští fotbalisté jsou v posledních letech na ústupu z evropské scény, například v současné době se pohybují v žebříčku FIFA na osmatřicátém místě před Burkinou Faso. Bývalí federální kolegové ze Slovenska jsou o devět míst lepší – devětadvacátí.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články