Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Šmicer se vrací k fotbalu. Působit bude jako asistent ve Slavii

Praha - Novým asistentem pražské Slavie se stala klubová ikona Vladimír Šmicer, který bude v mužstvu působit jako pravá ruka trenéra Alexe Pastoora. K týmu se připojí již v neděli. "Nerozhodoval jsem se dlouho. Nabídka přišla v pátek a v sobotu jsme se domluvili," uvedl Šmicer. Bývalý reprezentační záložník naposledy působil jako manažer národního týmu.

Vladimír Šmicer
zdroj: ČT4

"Už dříve jsem byl v kontaktu s prezidentem klubu Alešem Řebíčkem, se kterým jsme se bavili o fotbale a o Slavii. Když mě kontaktoval sportovní ředitel Karol Kisel s nabídkou, abych dělal pravou ruku trenéru Pastoorovi, tak možnost, že bych řekl ne, vlastně ani nepřicházela v úvahu," řekl Šmicer.

Šmicer se k týmu připojí v neděli ráno a už v pondělí ho čeká první zápas, v němž Slavia hraje na hřišti ambiciózní Mladé Boleslavi. "Slavia mě vychovala pro velký fotbal a teď přišel čas, abych jí to vrátil. Situace není jednoduchá, čeká nás ještě devět ligových zápasů plus pohár, ale já jsem měl vždycky vítěznou mentalitu a snad se mi podaří ji na hráče přenést," dodal.

Vítěz Ligy mistrů, evropského Superpoháru či Poháru UEFA se vrací do svého milovaného klubu. V roce 1996 získal se Slavií titul - a po návratu ze zahraničí pak ještě další dva. Hráčskou kariéru ukončil v listopadu 2009.

Zdroj
ČTK, idnes.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články