Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Šmicer chce ještě hrát, Hašek si na něj počká

Praha - Fotbalový útočník Vladimír Šmicer nechce momentálně ukončit hráčskou kariéru kvůli postu manažera české reprezentace. Ikona fotbalové Slavie Praha to řekla deníku Sport na herním soustředění mistrovského celku v Seefeldu. Pro předsedu ČMFS a reprezentačního kouče Ivana Haška se ale zatím nic nemění a náhradu nehledá. Šmicer dostal neomezený čas na rozhodnutí, a tak se může manažerem stát třeba až ve chvíli, kdy by mu jeho zdravotní stav nedovolil pokračovat v kariéře.

Fotbalista má prý dobrý pocit z toho, jak se uzdravuje, proto zatím nemůže na nabídku kývnout. "Když nyní vidím, že je koleno dobré, tak říkám ne. Jenže co když se mi s tím kolenem něco stane? Jestli ano, tak tu nabídku manažera reprezentace přijmu. Ale teď ještě bojuju. Za ten návrat. Moc si přeju, aby se mi to povedlo," uvedl Šmicer.

Sám však prý tuší, že dlouho už hrát nebude. "Vím, že víc než rok už to nebude. Byl bych rád i za podzim, kdybych třeba v jeho průběhu naskočil a dohrál ho. Stačilo by mi to a byl bych za to obrovsky rád. Chtěl bych se zkrátka rozloučit na hřišti. Když to nevyjde, tak to nevyjde," dodal šestatřicetiletý fotbalista.

Hašek nicméně s touto variantou zjevně počítal. "Já Vláďovi věřím, jsem přesvědčen, že se na to vysloveně hodí, tak si počkám, až skončí s fotbalem. A jestli to bude za týden, měsíc nebo rok, tak je to jedno. Nikoho dalšího nehledáme. Vláďu chci jenom ubezpečit, že mu upřímně přeju, aby mu zdraví vydrželo. Funkce manažera mu neuteče, jak už jsem řekl, počkám si na něj," uvedl Hašek ve Sportu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články