Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Smejkal dál patří Teplicím, potvrdila definitivně arbitráž

Praha - Arbitrážní komise fotbalového svazu ve středu s definitivní platností rozhodla o tom, že fotbalista Michal Smejkal má do konce letošního kalendářního roku platnou smlouvu v Teplicích. Nadále tak zůstává jejich hráčem, přestože se Smejkal od ledna s Teplicemi nepřipravoval a tvrdil, že jeho kontrakt je neplatný. V sedm měsíců trvajícím sporu se tak pomyslným vítězem stal teplický klub, který nyní se Smejkalem jedná o jeho další budoucnosti. Není prý úplně vyloučeno ani to, že se fotbalista k Teplicím opět připojí.

"V tomto případu ale nikdo nevyhrál, zbyli jen dva poražení. Michal přišel o sedm měsíců kariéry, my zase o hráče," uvedl ředitel FK Teplice František Hrdlička. Čtyřiadvacetiletý Smejkal v lednu od týmu odešel s tím, že klub neměl právo uplatnit opci na letošní kalendářní rok, a zároveň tvrdil, že se stal volným hráčem.

Obě strany se tak sedm měsíců přely na svazové půdě, až odvolací senát komise ve středu potvrdil, že v právu byly Teplice. Řekl to předseda komise Stanislav Bernard. Arbitrážní komise to na první rozhodovací instanci uvedla už v březnu, Smejkal se ale ještě odvolal a nyní se dočkal stejného verdiktu. "Se zklamáním jsme verdikt přijali, jsme s ním už smíření," uvedl Smejkalův otec a zároveň právní zástupce Stanislav Smejkal. "Je škoda, že se celá věc táhla tak dlouho. V březnu mohlo být jasno, ale Michal využil svého práva na odvolání. Nakonec nás těší aspoň to, že arbitráž uznala naše argumenty a dala nám za pravdu," řekl Hrdlička.

Smejkal patří Teplicím do konce tohoto roku

Smejkal junior, který za sebou má i starty v reprezentační jednadvacítce, tak nyní řeší, jakým směrem se bude dál odvíjet jeho kariéra. Prostřednictvím svého agenta Jana Levého už začal jednat s teplickým klubem, kterému stále patří a až do 31. prosince jej k němu váže smlouva. "Možností je hned několik, je to všechno otázka dohody s klubem," řekl Smejkal starší.

Ve složité kauze je jisté to, že Smejkalovi vyprší smlouva v Teplicích na konci letošního kalendářního roku. Od 1. ledna se definitivně stane volným hráčem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články