Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slovinci proti USA neubránili dvoubrankové vedení

Johannesburg - Fotbalisté Slovinska remizovali ve svém druhém zápase na světovém šampionátu s USA 2:2. Evropský celek vedl po poločase o dvě branky a měl jako první tým na turnaji nakročeno k postupu do osmifinále. Američané však dokázali v druhé půli prvního vzájemného souboje vyrovnat a zůstali ve hře o účast ve vyřazovací části. O postupujících ze skupiny C, ve které figurují ještě Anglie a Alžírsko, se tak rozhodne až v posledních zápasech. Informace najdete také na serveru msfotbal.cz.

Slovincům, kteří v úvodním zápase MS šťastně porazili Alžírsko 1:0, vyšel úvod dnešního utkání na stadionu Ellis Park. V 13. minutě vypálil z pětadvaceti metrů záložník Birsa a jeho povedená střela zapadla do růžku branky zkoprnělého amerického gólmana Howarda.

Na konci poločasu se sice Američané vzpamatovali, ale s pokusy Findleyho i Donovana si pozorná slovinská obrana poradila. Tým trenéra Matjaže Keka zdvojnásobil vedení tři minuty před přestávkou, kdy Novakovičovu přesnou nahrávku zužitkoval jeho útočný kolega Ljubijankič střelou k tyči.

Reportáž z utkání Slovinsko - USA sledujte zde.

Americkým fotbalistům se povedl nástup do druhého poločasu. Ofenzivní záložník Donovan se tři minuty po přestávce dostal za slovinskou obranu a své sólo zakončil tvrdou ránou z těžkého úhlu pod břevno.

Svěřence trenéra Boba Bradleyho kontaktní gól nabudil a v dalších minutách soupeře přehrávali. Vyrovnání zařídil v 82. minutě neubráněný americký záložník Michael Bradley, který po Altidoreově přistrčení hlavou z voleje napálil míč za záda Samira Handanoviče.

Hráči Spojených států mohli dokonat obrat pět minut před koncem, ale gól střídajícího Edua po standardní situaci rozhodčí Coulibaly neuznal kvůli faulu. "Stále nevíme, proč ta branka nebyla uznána. Nikdo to teď neví. Je pochopitelné, že když hráči dali do hry tolik emocí, tak očekávají férový výsledek," zlobil se dvaapadesátiletý Bradley. Podle slovinského kouče Matjaže Keka ztratil jeho tým v druhé pětačtyřicetiminutovce koncentraci. Slovincům sice zatím unikl jistý postup, i tak ale trenér hráče pochválil. "Bylo to velmi těžké utkání a můj tým ukázal vysokou kvalitu. Dnes jsme získali bod a jsme ve velmi dobré pozici," prohlásil Kek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články