Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slovenští fotbalisté v přípravě na MS podlehli 0:1 Norsku

Žilina - Slovenští fotbalisté vstoupili do přípravy na mistrovství světa v JAR porážkou. V domácím zápase s Norskem sice byli aktivnějším celkem, po několika hrubkách v obraně však prohráli 0:1. Jediný gól dal Morten Moldskred. Další přátelské utkání se hrálo na pařížském Stade de France, kde domácí prohráli se Španělskem 2:0. Argentinci, které nově vede fotbalová ikona Diego Maradona, zase prodloužili svou sérii výher v zápase proti Německu (1:0). Jiný evropský tým byl úspěšnější - Anglie i přes absenci svého kapitána Terryho porazila Egypt 3:1.

Slovensko ukázalo 99 dní před startem šampionátu nevyrovnanou formu. Po celý zápas se sice tlačilo do ofenzivy a mělo povedené pasáže hry, kdy Nory přehrávali, ale nevyrovnalo se hrubých chyb v obraně. Norové čekali na svou šanci a ta přišla v 67. minutě. Ďurica se nechal obejít a vyražený míč poslal do branky Moldskred.

Po změně stran mohli Norové ještě zvýšit, když ve dvou postupovali na osamoceného brankáře Muchu. Vlastní váhavostí v koncovce však nadějnou příležitost nevyužili, podobně jako domácí hráči ve svých několika šancích. Nejblíže brance byl již v první půli Štrba, který z přímého kopu trefil tyč.

Prestižní utkání vyhráli Španělé

Soupeř českého týmu v nadcházející kvalifikaci o postup na evropský šampionát Španělsko pokračuje i v novém roce ve vítězném tažení. Svěřenci Vicenteho del Bosqueho triumfovali zásluhou povedeného prvního poločasu a branek kanonýra Davida Villy s Sergia Ramosem 2:0 v prestižním duelu na hřišti Francie a připsali si devátou výhru po sobě.

Třetí výhra pro Argentinu

Argentině vyšla proti Německu odveta za vyřazení ve čtvrtfinále posledního světového šampionátu. Duel v Mnichově rozhodl jediným gólem v závěru úvodního dějství střelec Realu Madrid Gonzalo Higuaín a svěřenci slavného Diega Meradony díky tomu vyhráli i třetí letošní zápas.

Anglie nedala Egyptu šanci

Angličané, které kvůli aféře s nevěrou poprvé nevedl jako kapitán John Terry, až zásluhou zlepšeného výkonu po změně stran porazili Egypt. Po Upsonově chybě poslal hosty do vedení Mohamed Zidan, ovšem Albion třemi góly v druhé půli otočil skóre na 3:1. Trenérovi Fabiu Capellovi vyšly změny v sestavě. Dvakrát se trefil střídající Peter Crouch, vítěznou branku zaznamenal s pomocí teče další čerstvý hráč Shaun Wright-Phillips.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články