Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slovenský obránce Škrtel přestoupil z Liverpoolu do Fenerbahce Istanbul

Istanbul - Kapitán slovenské fotbalové reprezentace Martin Škrtel po osmi a půl letech opustil Liverpool a přestoupil do Fenerbahce Istanbul. Turecký klub za jednatřicetiletého obránce podle britských médií zaplatil 5,5 milionu liber (asi 177 milionů korun). Délka smlouvy nebyla oznámena, údajně se však Škrtel upsal na tři roky.

Stoper Martin Škrtel
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Škrtel byl dlouho oporou Liverpoolu, ale jeho pozice v minulé sezoně oslabila příchodem nového trenéra Jürgena Kloppa. Bývalý stoper Trenčína a Zenitu Petrohrad za "Reds" celkem odehrál 319 soutěžních utkání, ve kterých vstřelil 18 gólů. V roce 2012 týmu pomohl k zisku anglického Ligového poháru a stal se klubovým hráčem roku.

Ve Fenerbahce se účastník letošního mistrovství Evropy sejde s reprezentačním spoluhráčem Miroslavem Stochem. V kádru nahradí Michala Kadlece, který se vrátil do Sparty.

Slovenského stopera v Istanbulu přivítali nadšení fanoušci. "Takové přivítání jsem nečekal. Jsem rád, že jsem tady. Bavil jsem se s Miroslavem Stochem a na klub i město mi řekl jen samá pozitiva," nechal se slyšel Škrtel hned po příletu, zatímco se reportéři učili, jak správně vyslovit jeho jméno.

"Liverpool je velkoklub, ale Fenerbahce rapidně stoupá vzhůru. Proto jsem rád, že jsem přijal jejich nabídku," dodal rodák z Handlové.

Na odchod Škrtela zareagoval Liverpool koupí Joela Matipa ze Schalke. Kamerunský internacionál doplní ve stoperské dvojici Mamadoua Sakha a Dejana Lovrena. Další hráč zastávající stejnou pozici Kolo Touré byl již v průběhu léta propuštěn.

Zdroj
Daily Mail

Hlavní zprávy

Nejčtenější články