Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slovenský fotbalový svaz vyhlíží červnový restart ligy, s polovinou nadstavby a bez sestupu

Podstatně později než v České republice, ale přece jen. Slovenská fotbalová liga by se měla znovu rozběhnout v sobotu 13. června. Pokud k restartu sezony přerušené od března kvůli pandemii koronaviru dojde, odehraje se pouze polovina z deseti kol nadstavby a nikdo nesestoupí.

Brankář Dominik Greif v dresu Slovanu Bratislava
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Chci poděkovat klubům. Diskuse nebyla lehká, ale konečný výsledek je pozitivní hlavně pro fotbal. Našli jsme spolu řešení, jak soutěž dohrát. Věřím, že se nám podaří restart úspěšně zvládnout. Definitivně nám restart musí potvrdit orgány na úrovni státu. Od Úřadu veřejného zdravotnictví zatím nemáme finální stanovisko k našemu manuálu organizace zápasů, jehož součástí je i lékařský protokol," uvedl prezident ÚLK Ivan Kozák.

Prezidium také rozhodlo, že v aktuální sezoně se nebude sestupovat a zruší se baráž o účast v nejvyšší soutěži. "Všechna kola se odehrají během víkendu. Soutěž bude trvat do 11. července, respektive v případě baráže o Evropskou ligu do 17. července. Na základě diskuse se svazem jsou zároveň vytvořené termínové možnosti na odehrání semifinálových zápasů a finále Slovnaft Cupu," uvedl Kozák.

Po základní části vede obhájce titulu Slovan Bratislava o deset bodů před Žilinou. Slovensko eviduje 1503 případů nákazy koronavirem, na komplikace spojené s covidem-19 tam zemřelo 28 lidí.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovenská fotbalová liga by měla začít v červnu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články