Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slovensko prohrálo s Paraguayí 0:2 a je blízko vyřazení

Bloemfontein (JAR) – Ve svém druhém zápase na fotbalovém mistrovství světa nestačili fotbalisté Slovenska na jihoamerickou Paraguay. V dnešním souboji prohráli v Bloemfonteinu ve skupině F s Paraguayí 0:2. Branky vítězů vstřelili ve 27. minutě Vera a čtyři minuty před koncem Riveros. Paraguay tak má se čtyřmi body blízko k osmifinále, Slovensku by však ani už výhra v posledním zápase s obhájcem zlata Itálií nemusela stačit. Informace najdete také na serveru msfotbal.cz.

Ačkoliv udělal slovenský kouč Vladimír Weiss v sestavě tři změny oproti zápasu s Novým Zélandem, zahrozila Paraguay již ve třetí minutě. Zkušený Santa Cruz, který proti Itálii začínal na lavičce, vypálil z hranice šestnáctky a Mucha bravurně vyrazil. Jihoameričané se snažili o kombinační fotbal, měli převahu, byli rychlejší a hlavně důraznější v osobních soubojích. Slovenská obrana odolávala, na druhé straně se snažil rozhýbat útok rychlonohý Weiss, ale u spoluhráčů nenacházel pochopení.

Reprotáž ze zápasu Slovensko - Paraguay sledujte zde.

Postupně se ve slovenské obraně začala objevovat okénka. Riveros po uvolnění od Santa Cruze namířil jen do míst, kde stál připravený Mucha. Barrios, třetí nejlepší střelec německé bundesligy, vypálil vedle. Další chybu přemožitelů české reprezentace v kvalifikaci již ale Paraguay potrestala. Ve 27. minutě Weiss napálil při odkopu jen Santa Cruze, od něhož se míč odrazil k Barriosovi. Útočník z Dortmundu přesnou přihrávkou mezi slovenské stopery našel nabíhajícího Veru a ten pohotově prostřelil Muchu. Slovensko se do první šance dostalo až ve 37. minutě, ale hlavička Saláty po rohu Kozáka šla nad břevno.

Ani přestávka slovenskému týmu nepomohla. Alibistické přihrávky dále pokračovaly, chyběla aktivita a více pohybu. To pochopitelně Paraguayi vyhovovalo, její hráči nikam nespěchali, a tak se hrálo hlavně ve středu hřiště. V závěru sice slovenskou ofenzivu posílil Stoch, ale ani to nepomohlo. Naopak čtyři minuty před koncem obrana jen přihlížela, jak se míč dostal k Riverosovi a ten pojistil tříbodový zisk. Slováci poprvé vystřelili na branku až v nastaveném čase, ale Vittekův pokus nedokázal porážku ani zmírnit.

Slovenský trenér Weiss u svého týmu postrádal odvahu

Vladimír Weiss, slovenský trenér

"Prohráli jsme, protože jsme nebyli dost odvážní."

Trenér slovenských fotbalistů Vladimír Weiss se po prohře s Paraguayí nechal slyšet, že jeho týmu scházelo víc odvahy. To Paraguayci si pochvalují, že jim dvoubrankové vítězství dodalo mentální sílu. "Paraguay nehrála tak dobře, jak umí, a přesto nás porazila. Zaplatili jsme za naše chyby, a přitom jsme nedokázali potrestat ty soupeřovy," posteskl si Weiss po utkání, v němž jeho tým vyslal jedinou střelu na branku. Paraguayský trenér Gerardo Martino ocenil, že jeho tým odehrál celý zápas v plné koncentraci.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články