Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Slovensko chce proti Paraguayi napravit nepovedený úvod MS

Bloemfontein (JAR) - Fotbalisté Slovenska prožili smolný debut na světovém šampionátu a poté, co proti podceňovanému Novému Zélandu inkasovali v závěru nastavení vyrovnávací gól, museli vzít na úvod turnaje zavděk bodem za remízu 1:1. Svěřenci Vladimíra Weisse věří, že je nešťastný kolaps v dalším průběhu mistrovství nepoznamená. Dnes potřebují bodovat proti Paraguayi, která naopak v prvním duelu skupiny uhrála cennou remízu 1:1 s obhájci titulu Italy. Zápas začne dnes ve 13:30, přímý přenos bude vysílat ČT4. Další informace najdete také na serveru msfotbal.cz.

Slováci od úterního podvečera vstřebávají nečekanou bodovou ztrátu, která je může připravit o vytoužený postup do osmifinále. Trenér Weiss dělá vše pro to, aby jeho svěřenci na nepovedený zápas rychle zapomněli. Ve středu hráči vyrazili na golf, ve čtvrtek se vydali na safari. Kouč také zakázal komunikaci s médii, aby tým před klíčovým duelem s Paraguayí nikdo nerozptyloval.

Slováci tvrdí, že remíza s Novým Zélandem už je minulostí a že jejich postupové vyhlídky vlastně nijak výrazně nezměnila. "Skupina je otevřená, nic není ztracené. Začínáme jakoby znovu, a pokud chceme postoupit, musíme vyhrát jeden ze dvou zbylých zápasů. Nejlépe hned s Paraguayí," citoval server Sport.sk beka Martina Škrtela.

Slováci se s Paraguayí poměří poprvé v historii a čekají úplně jiný duel než proti Novému Zélandu. "Paraguay bude hrát mnohem techničtější fotbal, něco podobného, co hrálo u nás Chile," připomněl Škrtel loňský přípravný zápas, který Slováci v Žilině prohráli 1:2.

Paraguayci vstoupili do šampionátu o poznání lépe

Paraguayci nad obhájcem titulu a největším favoritem skupiny Itálií vedli a ani konečná remíza 1:1 je nezklamala. "Máme postup do vyřazovacích bojů ve svých rukou, a to je důležité," pochvaloval si útočník Nelson Valdéz. Ze svého působení v Dortmundu si pamatuje několik slovenských hráčů, kteří rovněž oblékají dres některého z bundesligových celků. "Znám z Německa jejich útočníky. Jsou to velmi rychlí a talentovaní hráči. Nesmíme je pustit k protiútokům, v tom jsou silní," poznamenal Valdéz, jenž má z Dortmundu údajně namířeno do anglického Sunderlandu.

Paraguayský trenér Gerardo Martino nechce spoléhat na poslední zápas s papírově nejslabším Novým Zélandem a proti Slovákům bude ordinovat útočné pojetí. "Rozhodně nenastoupíme proti Slovákům s tím, že budeme hrát na remízu. Začínají zápasy na život a na smrt. Chceme vyhrát a nepochybuji o tom, že postoupíme z prvního nebo druhého místa," uvedl Martino.

Předpokládané sestavy:

Slovensko: Mucha - Zabavník, Škrtel, Ďurica, Čech - Weiss ml., Štrba, Hamšík, Stoch - Vittek, Šesták.

Paraguay: Villar - Bonet, Da Silva, Alcaráz, Morel - Vera, V. Cáceres, Riveros, Torres - Barrios, Valdéz.

Slovenští fotbalisté
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články