Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Slovan v získal v Evropské lize první bod

Praha – Fotbalisté Slovanu Bratislava uhráli v základní skupině Evropské ligy doma s bohatým Paris St. Germain bezbrankovou remízu, přestože soupeř dohrával bez dvou vyloučených fotbalistů. Úřadující slovenský mistr ve třetím utkání skupiny F získal první body v soutěži. Proti aktuálnímu lídrovi francouzské ligy odehrál celé utkání pouze záložník Jiří Kladrubský, útočník Ivo Táborský nastoupil na posledních pět minut. Obránce Radek Dosoudil a další forvard Lukáš Hartig zůstali mezi náhradníky.

Utkání Slovan Bratislava - Paris St. Germain
zdroj: ČTK autor: Jan Koller

Pařížané sice měli na bratislavských Pasienkách více příležitostí, ale opakovaně naráželi na pozorného brankáře Hrošša. Klub s bohatými katarskými vlastníky se nakonec musel bát o výsledek. V 63. minutě totiž dostal druhou žlutou kartu záložník Chantome a za sedmnáct minut ho napodobil obránce Tiéné. Svěřenci trenéra Vladimíra Weisse se však ani přes závěrečný tlak neprosadili.

Lazio Řím remizovalo na stadionu FC Curych 1:1 a ani na třetí pokus se v soutěži nedočkalo vítězství. V roli žolíka nedokázal skórovat ani útočník Libor Kozák, který na posledních jedenáct minut vystřídal Francouze Cissého a připsal si teprve druhý soutěžní start v sezoně.

Austria Vídeň s útočníkem Tomášem Junem neudržela ve 3. utkání základní skupiny Evropské ligy v Alkmaaru dvoubrankové vedení a remizovala 2:2. Hosté začali výborně, v 19. minutě překonal svého brankáře obránce Marcellis a o deset minut později dorazil Junovu střelu do sítě Gorgon.

Bývalému hráči Teplic či Sparty po přestávce zkazil radost ze třetího gólu ofsajd. Alkmaar se vrátil do hry v 80. minutě po vlastním gólu Slováka Hlinky, kterého za tři minuty z velkého tlaku napodobil domácí Wernbloom a zachránil nizozemskému mužstvu alespoň remízu.

Marcel Gecov si za Fulham odbyl premiéru v Evropské lize. Londýnský tým ale překvapivě prohrál na řišti Wisly Krakov 0:1. Gecov, který nastoupil v novém působišti teprve v druhém soutěžním zápase po letním přestupu z Liberce, odehrál 75 minut. Další český hráč Zdeněk Grygera nebyl ani na střídačce.

Fulhamu už po půl hodině zkomplikovalo situaci vyloučení Belgičana Dembélého. Domácí s Tomášem Jirsákem na lavičce početní výhodu využili v 60. minutě po trefě útočníka Bitona. Tři minuty před koncem musel po druhé žluté kartě ze hřiště také Hondurasan Chávez, ale polské mužstvo si těsný náskok a první body v soutěži pohlídalo.

Schalke se záložníkem Janem Morávkem zvítězilo půdě AEK Larnaka suverénně 5:0. Hosté si vypracovali tříbrankový náskok už během sedmnácti minut prvního poločasu díky gólům Holtbyho, Huntelaara a Höwedese. V druhé pětačtyřicetiminutovce, do níž Morávek nastoupil místo Španěla Raúla, se trefil Draxler a znovu Nizozemec Huntelaar.

Ve skupině A se dařilo Tottenhamu, který porazil doma 1:0 Rubin Kazaň. Kohoutům z Londýna se tento rok daří. V anglické Premier League jsou od začátku sezóny bez porážky a svým útočným fotbalem prověřili i obranu Kazaně. Výborně hrál především Rus v sestavě Tottenhamu Roman Pavlyučenko. Ten unikátní ránou ze standardní situace poslal kohouty do vedení skupiny A.

Vítěz předminulého ročníku Atlético Madrid nezvládlo v Udine závěr utkání a po gólech Benatii a Floro Florese z posledních dvou minut prohrálo 0:2. Španělský tým s nejlepším střelcem poslední sezony Evropské ligy Falcaem v sestavě nedokázal skórovat ve třetím soutěžním utkání za sebou.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články