Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Slovan si v EL zahraje s PSG, Bilbaem a Salcburkem

Monako – Fotbalisté Slovanu Bratislava se v základní skupině F Evropské ligy utkají s Paris St. Germain, Bilbaem a Salcburkem. Dojde i na české souboje: Ve skupině G nastoupí Austria Vídeň s Tomášem Junem proti Malmö brankáře Dušana Melichárka. Fulham s Marcelem Gecovem ve skupině K změří síly s Wislou Krakov, za kterou nastupuje Tomáš Jirsák. Rozhodl o tom los v Monaku.

Radost hráčů Slovanu
zdroj: EPA autor: Ettore Ferrari

Slovan, za který hrají čeští fotbalisté Radek Dosoudil a Jiří Kladrubský, v předkole senzačně vyřadil AS Řím a může se těšit na další atraktivní soupeře. Los přihrál slovenskému mistrovi do skupiny dva týmy z fotbalových velmocí a Salcburk, kam to nebude mít bratislavský klub daleko.

"Je to hodně atraktivní skupina. Paris Saint Germain je na tom podobně jako AS Řím – nový majitel, nový trenér, silný kádr. Bilbao bude silné především doma, má velmi náruživé diváky. A Salcburk má také kvalitní kádr a alespoň ušetříme na letenkách," uvedl trenér Vladimír Weiss, který před dvěma týdny nahradil českého kouče Karla Jarolíma. "Šance na postup určitě je. Vždy se začíná za stavu 0:0 a ani jeden tým nedosahuje kvality Římanů, které jsme vyřadili," dodal.

Český útočník Matěj Vydra se v případě setrvání v Udine může podívat na půdu vítěze Evropské ligy z roku 2010 Atlétika Madrid, Rennes a Sionu. Lukáš Mareček s Ondřejem Mazuchem z Anderlechtu dostali do skupiny AEK Atény, Lokomotiv Moskva a Sturm Štýrský Hradec. Tomáš Sivok si s Besiktasem zahraje proti Stoke, Dynamu Kyjev a Maccabi Tel Aviv. Izraelského soupeře má i Legia Varšava s Michalem Hubníkem, která vedle Hapoelu Tel Aviv dostala do skupiny také PSV Eindhoven a Rapid Bukurešť.

Kyperský celek AEK Larnaka, který ve 3. předkole vyřadil Mladou Boleslav, si ve skupině zahraje se Schalke (Jan Morávek), Steauou Bukurešť a Maccabi Haifa. Přemožitel sparťanských fotbalistů Vaslui dostal do skupiny Sporting Lisabon, Lazio Řím (Libor Kozák) a FC Curych. Osmačtyřicet celků bylo rozděleno do dvanácti čtyřčlenných skupin. V nich se hraje systémem každý s každým dvakrát. První zápasy jsou na programu 15. září, poslední pak 15. prosince.

Los základních skupin Evropské ligy:

Skupina A: Tottenham Hotspur, Rubin Kazaň, PAOK Soluň, Shamrock Rovers
Skupina B: FC Kodaň, Standard Lutych, Hannover 96, Vorskla Poltava
Skupina C: PSV Eindhoven, Hapoel Tel Aviv, Rapid Bukurešť, Legia Varšava
Skupina D: Sporting Lisabon, Lazio Řím, FC Curych, FC Vaslui
Skupina E: Dynamo Kyjev, Besiktas Istanbul, Stoke City, Maccabi Tel Aviv
Skupina F: Paris St. Germain, Athletic Bilbao, FC Salcburk, Slovan Bratislava
Skupina G: AZ Alkmaar, Metalist Charkov, Austria Vídeň, Malmö FF
Skupina H: Sporting Braga, FC Bruggy, Birmingham City, NK Maribor
Skupina I: Atlético Madrid, Udinese Calcio, Stade Rennes, FC Sion
Skupina J: Schalke 04, Steaua Bukurešť, Maccabi Haifa, AEK Larnaka
Skupina K: Twente Enschede, FC Fulham, OB Odense, Wisla Krakov
Skupina L: RSC Anderlecht, AEK Atény, Lokomotiv Moskva, Sturm Štýrský Hradec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články