Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Slovan s Trnavou načaly novou éru na Tehelném poli. V Bratislavě se leskne Národní stadion

Slavnostní okamžik celého slovenského fotbalu se v neděli odehrál v Bratislavě. Utkání mezi dvěma nesmiřitelnými rivaly Slovanem Bratislava a Spartakem Trnava otevřelo nový Národní stadion na Tehelném poli.

Je nám líto, video expirovalo.
Takhle vypadala premiéra na novém Tehelném poli

Nový stánek vyrostl v lokalitě původního legendárního stadionu, tedy místa, které zažilo mimo jiné i množství památných bitev československé fotbalové reprezentace. Od demolice starého hřiště trvala výstavba téměř šest let a stála okolo 60 milionů eur.

Nejprestižnější utkání slovenské elitní soutěže bylo dlouho dopředu vyprodáno. Na zbrusu novém stadionu si duel vychutnávalo 22 500 diváků.

Atmosféru přímo na hřišti si užili i dva čeští hráči, trnavský Václav Dudl a bratislavský Jurij Medveděv. Spokojenější byl po výhře 2:0 obránce domácího Slovanu.

"Jsme rádi, že to bylo vyprodané. Atmosféra byla fantastická. S kluky jsme si to užili. Za každou cenu jsme chtěli vyhrát a pokřtít stadion vítězstvím," uvedl Medveděv.

Slovan v letošním roce slaví 100 let od svého založení. Po výhře nad Trnavou má na čele tabulky už čtrnáctibodový náskok a je na nejlepší cestě po pěti letech korunovat výročí mistrovským titulem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články