Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slovan s Kladrubským zahájil předkolo LM výhrou

Bratislava - Český defenzivní záložník Jiří Kladrubský se výrazně podílel na vítězném vstupu fotbalistů Slovanu Bratislava do kvalifikace Ligy mistrů. Bývalý hráč pražské Sparty asistoval u prvního gólu v dnešním úvodním duelu druhého předkola proti kazašskému Tobolu Kostanaj a pomohl svěřencům krajana Karla Jarolíma k výhře 2:0. Odveta se hraje za týden.

Kladrubský od začátku hýřil aktivitou. V desáté minutě si ještě hostující brankář s jeho dělovkou z dobrých 30 metrů poradil, ale v 41. minutě český středopolař vystřelil z podobné pozice znovu a gólmanem vyražený míč doklepl do sítě Šebo.

Po pauze zkomplikoval Slovanu situaci vyloučením Halenár, který za úder loktem dostal rovnou červenou kartu. "Pro mě je to nepochopitelné, tohle si nemůže dovolit," řekl v rozhovoru pro Slovenskou televizi Jarolím, který chtěl Halenára chvíli před vyloučením vystřídat. "Škoda že jsme to nestihli," uvedl český kouč.

Kazašský mistr přesilovku nedokázal využít. Naopak v závěru ještě inkasoval. V 81. minutě po pěkné přihrávce dalšího bývalého sparťana Žofčáka přiblížil bratislavskému celku postup Guédé.

Kladrubský odehrál celý zápas, další z českých hráčů v dresu Slovanu do zápasu nezasáhli. Radek Dosoudil si odpykával karetní trest a Tomáše Hrdličku trápí zranění. Za Topol odehrál celých 90 minut bek Štěpán Kučera, který v minulosti prošel Jabloncem, Spartou či Bruggami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články