Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Slovan prohrál na úvod Evropské ligy doma s Bilbaem

Bratislava – Fotbalisté Slovanu Bratislava podlehli v úvodním zápase Evropské ligy doma Athletiku Bilbao 1:2. Utkání, do něhož nastoupili český záložník Jiří Kladrubský a střídající útočníci Ivo Táborský a Lukáš Hartig, rozhodl gólem a nahrávkou osmnáctiletý útočník Iker Muniain. Ani gól českého útočníka Tomáše Juna nestačil fotbalistům Austrie Vídeň k bodovému zisku, Metalist Charkov vyhrál v rakouské metropoli 2:1. Přemožitel Sparty z předkola FC Vaslui vybojoval překvapivou remízu 2:2 na hřišti Lazia Řím.

Radost hráčů Bilbaa
zdroj: ČTK autor: Tomáš Halász

Slovan nenavázal na výbornou defenzivní hru z posledního předkola s AS Řím a od Bilbaa inkasoval gól už v 13. minutě. Osamocený Markel Susaeta pohodlně zakončil akci Muniaina. Druhou branku už talentovaný útočník po odvážném uvolnění v pokutovém území vstřelil sám. Jediný gól slovenského týmu, vyrovnání na 1:1, zařídil domácí reprezentant Karim Guédé. O srovnání na 2:2 naopak v 55. minutě připravil Slovan izraelský rozhodčí, kterému vadilo počínání Kladrubského v souboji s brankářem soupeře.

Utkání Slovan Bratislava - Bilbao
zdroj: ČTK autor: Tomáš Halász

Jun poslal Austrii do vedení už v 7. minutě a navázal tak na své dvě trefy z předkola. Jenže krátce po změně stran Gueye srovnal a deset minut před koncem rozhodl o výhře Metalistu z pokutového kopu Xavier. Jun vydržel na hřišti do 84. minuty. Jen mezi náhradníky se překvapivě posadil brankář Malmö Dušan Melichárek, který tak jen sledoval, jak jeho náhradník Dahlin inkasoval čtyři góly od útočníků Alkmaaru. Nizozemský celek tak v poklidu vyhrál 4:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Evropská liga UEFA

Vaslui v Římě prohrávala od 35. minuty, zápas ale soupeři značně znepříjemnila po přestávce. Během čtyř minut otočil skóre dvěma trefami Wesley, před druhou trefou z penalty navíc domácí přišli o vyloučeného Zauriho. Oslabené Lazio reagovalo posílením útoku o Čecha Libora Kozáka a díky Scullimu nakonec získalo alespoň bod. Další dva mohl zařídit opavský odchovanec Kozák, ale v úvodu nastaveného času nastřelil zblízka jen břevno.

Premiéru v základní sestavě Fulhamu má za sebou český obránce Zdeněk Grygera. Vítězství nad Twente Enschede se však nedočkal. Johnson sice zajistil Fulhamu vedení poté, co vystihl soupeřovu chybnou rozehrávku, pak si však vybral smolnou chvilku brankář Schwarzer, který si srazil do branky míč odražený od tyče po střele De Jonga. Druhý z Čechů ve Fulhamu Marcel Gecov byl znovu jen na lavičce.

Stoke City letos v lize a předkolech Evropské ligy vyhrálo už pět zápasů výsledkem 1:0 a k tradičnímu skóre směřovalo i při své premiérové účasti v evropském poháru po 37 letech. O oblíbený výsledek ale anglický tým nakonec na hřišti Dynama Kyjev přišel kvůli Vukojevičově brance na 1:1 z 90. minuty. K nejvyššímu dosavadnímu vítězství ročníku, výhře Besiktase Istanbul 5:1 nad Maccabi Tel Aviv, přispěl Tomáš Sivok. Reprezentační stoper odehrál za turecký tým celý zápas.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články