Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slovan po explozi: Fanoušky venku nechceme!

Bratislava - Fotbalisté Slovanu Bratislava budou až do konce podzimu slovenské ligy hrát své venkovní zápasy bez vlastních fanoušků. Vedení klubu se tak rozhodlo v rámci mimořádných opatření, která zavádí poté, co v nedělním duelu s Ružomberokem fanoušci Slovanu zranili silnou výbušninou deset příznivců soupeře včetně dvou dětí.

Hráči Slovanu Bratislava
zdroj: EPA autor: Ettore Ferrari

"Nebudeme žádat od domácích klubů vstupenky do sektoru hostí na zápasy našeho mužstva na hřištích soupeřů. A to až do konce podzimní části," stojí v prohlášení klubu. "Mrzí nás, že se toto opatření dotkne především fanoušků, kteří věrně cestovali s naším klubem po celém Slovensku a důstojně reprezentovali jeho barvy."

Po pachatelích nedělního incidentu pátrá policie, Slovan vypsal za informace vedoucí k jejich dopadení odměnu 5 000 eur (asi 130 000 korun). Vedení Slovanu se od výtržníků distancovalo a hodlá jim udělit doživotní zákaz vstupu na stadion. Vedle vypsání odměny zároveň klub podal trestní oznámení na neznámého pachatele pro ublížení na zdraví a výtržnictví. Případem se bude zabývat při nejbližší příležitosti i disciplinární komise fotbalového svazu.

Z prohlášení Slovanu Bratislava: "Věříme, že všichni, kterým na klubu záleží, pochopí toto rozhodnutí přijaté ve snaze chránit jméno a značku Slovanu."

Incident tvrdě odsoudil majitel Slovanu Ivan Kmotrík. "Za takovýchto okolností nemá pro mě význam dělat fotbal. Mohu dát na stadion i 2 000 příslušníků bezpečnostní služby, ale těžko něco zmůžu. Tito lidé si pyrotechniku přehodí den před zápasem na stadion a potom jsou při kontrole jakoby čistí. Jde o různé skupiny výtržníků, proti nimž stále bojujeme, protože jim vůbec nejde o fotbal," řekl slovenským Hospodářským novinám.

K incidentu došlo v 83. minutě krátce poté, co hosté snížili tříbrankové manko na konečných 2:3. Silný výbuch zdemoloval několik sedaček a donutil k zásahu policii a záchrannou službu, rozhodčí ale nechal pokračovat ve hře.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články