Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Slovák Vittek je nejproduktivnějším fotbalistou MS

Johannesburg - Slovenský útočník Róbert Vittek je po základních skupinách nejproduktivnějším fotbalistou mistrovství světa v JAR. Na tři vstřelené góly mu stačilo sedm střel. Naopak nejmenší produktivitu má argentinská superhvězda Lionel Messi, který se neprosadil ani jednou z 20 střeleckých pokusů, což z něj zároveň činí nejčastěji střílejícího hráče na šampionátu.

Messi má také zásluhu na tom, že Argentina je nejofenzivnějším týmem turnaje. Maradonovi svěřenci celkem vyslali na soupeře 64 střel, z nichž 30 šlo na branku a bylo z toho sedm přesných zásahů. Tolik gólů dali už jen Portugalci, všechny však v jediném utkání s KLDR, které se naopak prezentovalo nejhorší obranou. Severokorejci inkasovali hned dvanáctkrát, a to měl jejich brankář Ri Mjong-kuk nejvíce zásahů ze všech gólmanů - 21. Nejvíce faulujícím týmem byli Australané (62) hned před Novozélanďany, za které nejvíce nedovolených zákroků předvedli překvapivě útočníci Fallon (15) s Killenem (13), kteří se postarali téměř o polovinu přestupků celého týmu.

Naopak nejčistěji hrajícím celkem byli reprezentanti KLDR, kteří ve třech zápasech faulovali jen šestadvacetkrát. Španělé pro změnu nemají na kontě ani jednu žlutou kartu. Nejčastěji faulovaným týmem jsou Japonci, a to především zásluhou Hondy, kterého soupeř nedovoleně zastavil v sedmnácti případech. Nejvíce přihrávek si mezi sebou poslali Španělé (2 049), v úspěšnosti však zaostali za Brazilci, kteří našli spoluhráče v 83,41 procenta případů. To reprezentanti Nového Zélandu si přihráli přesně jen v šesti z deseti pokusů. Hráči v průběhu skupin hned dvaatřicetkrát nastřelili konstrukci branky.

Rozhodčí dosud mají na svědomí 4 038 písknutí do píšťalky, rozdali 192 žlutých karet a 14 červených, nařídili 10 pokutových kopů, přičemž proměněno jich bylo jen sedm. Nejrychlejším hráčem šampionátu je Mexičan Javier Hernández, kterému byla při jednom z jeho sprintů naměřena rychlost 32,15 km/h.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články