Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slovácko vyhrálo v prvním semifinále poháru na Slavii 1:0

Praha - Fotbalisté druholigového Slovácka dokázali jako první z českých týmů zvítězit nad Slavií v novém Edenu. Vedoucí mužstvo nejvyšší soutěže potvrdilo v úvodním semifinálovém utkání Poháru ČMFS současné trápení a podlehlo outsiderovi 0:1. Jediný gól dnešního zápasu vstřelil v 63. minutě Formánek. Odveta se hraje za týden v Uherském Hradišti. Na zápas dorazilo sotva 2500 fanoušků. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Domácí příznivci v úvodu nefandili

Diváci před zápasem na sebe výrazně upozornili. Domácí příznivci se rozhodli protestovat proti zvýšení vstupného, po němž vyjde lístek na další ligový zápas s Českými Budějovicemi na 300 korun. Na tribuně rozvinuli transparenty s výrazy své nespokojenosti a opustili sektor.

Slovácko vyřadilo z poháru už tři prvoligové týmy Brno, Kladno, Ostravu a nyní sahá po ještě cennějším skalpu. Fotbalisté z Uherského Hradiště si mohli připadat jako v domácím prostředí, neboť jejich fanoušci měli jasně navrch. Do sestavy Slavie se po delší době vrátil Jaroslav Černý, ale i tak zůstala marodka Pražanů bohatá.

Slovácko vsadilo na brejky

Hrálo se převážně na polovině Slovácka, ale do šance se domácí nedostávali. Hosté vsadili na obranu a spoléhali, že se jim povede rychlý brejk. Domácí diváci přestali trucovat až po 35 minutách a začali povzbuzovat tak, jak je Eden zvyklý. Ve 40. minutě zatáhl slovácký Chmelíček rychlý brejk, střelu nabíhajícího Haniho z hranice velkého vápna Vaniak vyrazil, vzápětí pálil Perůtka, ale i jeho Vaniak bravurně vychytal. Stejně si vedl v závěru poločasu jeho protějšek Filipko. Nejprve skvěle vyrazil střelu Milana Černého a nohou pak zlikvidoval opakovanou ránu Jarolíma.

Po přestávce začala Slavia opět náporem, ale výsledkem byla jen lehká střela Ivany. Naopak v 63. minutě si na trestný kop Kazára nejlépe vyskočil Formánek a gólman Vaniak se po jeho hlavičce natahoval marně. Druhé semifinále rozehrají ve čtvrtek Sparta a Teplice.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články