Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slovácko si proti Příbrami zastřílelo a posunulo se na třetí příčku

Uherské Hradiště  - Minimálně do neděle se na třetí místo ligové tabulky posunuli fotbalisté Slovácka. Svěřencům Svatopluka Habance k tomu pomohla domácí výhra nad Příbramí, kterou bez větších potíží porazili 4:1. Naopak Středočeši i po šestém kole zůstávají bez výhry na předposledním místě.

Libor Došek slaví vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

V brance Příbrami se poprvé v sezoně objevil Krbeček, který se v létě po čtyřech letech vrátil do týmu, ale nebyl to vydařený návrat do sestavy. Od začátku musel čelit útokům Slovácka a k prvnímu gólu mu pomohl chybou, když byl u centru Diviše později než Došek a kapitán domácích hlavou otevřel skóre.

Velmi dobré utkání hrál stoper Slovácka Rada, který před prvním gólem zatáhl míč před vápno soupeře, při druhém už si dokonce připsal asistenci. Dlouhým pasem našel Kaloudu, který hned z voleje propálil Krbečka podruhé.

Příbram potvrzovala, že po úvodních dvou remízách s favority ztratila jiskru, a domácím nedokázala výrazněji konkurovat. Navíc krátce po změně stran zachyboval při zpracování Sus, nabídl tak šanci Divišovi, který pobídkou nepohrdl a přidal třetí trefu.

Výrazněji zaměstnat obranu Slovácka se dařilo jen Fillovi, který se v 64. minutě řítil na brankáře Heču, ale jeho střela prosvištěla jen těsně vedle levé tyče. Fillo se dočkal až v 71. minutě, kdy dostal šanci na reparát poté, co si zpracoval míč na hranici šestnáctky, obešel novice v domácí sestavě Břečku a tentokrát problém se zakončením neměl.

Příbram vycítila šanci a o chvíli později se znovu propracovávali její hráči do šance, zradila je ale přesnost a na finální přihrávku Švancara už nedosáhl. Veškeré naděje Příbrami sebral v 78. minutě Kalouda, který využil teče Nevese a uklidil míč za bezmocného Krbečka. Slovácko tak v posledních třech domácích duelech nastřílelo 10 branek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Slovácko - Příbram

1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 4:1 (2:0)

Branky: 21. a 78. Kalouda, 9. Došek, 49. Diviš - 71. Fillo. Rozhodčí: Nenadál - Wilczek, Hock. ŽK: Šumulikoski, Kerbr, Rada - Hnaníček, Řezníček, Neves, Hájovský, Zeman. Diváci: 3 967.

Slovácko: Heča - Kuncl (39. Daníček), T. Rada, Břečka, Reinberk - Šumulikoski - Diviš, Kalouda, Valenta (80. Havlík), Kerbr (86. Sadílek) - Došek. Trenér: Habanec.

Příbram: L. Krbeček - Sus (53. Švancara), Hájovský, Zápotočný, Neves - Pilík, Hnaníček - J. Mareš, Fillo, Zeman (84. Matějů) - Řezníček (65. Stratil). Trenér: Čuhel.

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Vyhráli jsme, předvedli i slušný výkon. Myslím, že od začátku bylo vidět, že jdeme za výhrou agresivním tlakem a centry do šestnáctky. Po stavu 2:0 jsme se v poločase upozorňovali na to, aby nedošlo k nějakému zpomalení nebo podcenění situace. Přenesli jsme to i do hřiště, navíc nám soupeř hned v úvodu daroval třetí gól a v ten moment bylo skoro rozhodnuto. Hráči pak nepochopitelně začali hrát hurá systém, kdy se každý hrnul do útoku a každý si chtěl dát gól. Jsem rád, že jsme zápas zvládli, navíc Tomáš Břečka hrál poprvé od začátku a ukázal, že svoji kvalitu má a že hráči z juniorky nejsou jen do počtu. Luboš Kalouda dal dvě branky, to jsou věci, které bych vyzdvihnul. Kaňkou je zranění Kuncla, zatím nevíme, jak bude vážné, ale je to opět zadní stehenní sval."

Petr Čuhel (trenér Příbrami): "Chtěli jsme tady uspět, ale po chybách, které považuji za neuvěřitelné, jsme pustili Slovácko do vedení. První poločas jsme byli málo aktivní, v druhém jsme to chtěli změnit, hned na začátku jsme zase udělali chybu. Dali jsme i gól, kdyby se nám podařila využít některá z šancí Martina Filla nebo Petra Švancary, možná jsme se dostali do hry. Byl to velmi špatný zápas a celkově je to špatná série. Děláme velké chyby v obraně, u kterých by bylo umění, kdyby to soupeř nepotrestal. Musíme se ale zlepšit ve všem. Hlavní problém je, že nehrajeme jako mužstvo, což je pro mě velkým zklamáním."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články