Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slovácko se chystá na příjezd slávistické mašiny, Jihlava se utká s Duklou

Praha – Do Uherského Hradiště cestují slávističtí fotbalisté, aby zde odehráli duel se Slováckem. Pokud zvítězí, vystřídají na čele tabulky Plzeň – ta má ovšem ještě zápas se Spartou k dobru. Ve druhém utkání ligové předehrávky Dukla hostí Jihlavu. Textový on-line přenos ze zápasu Slovácko - Slavia sledujte na webu ctsport.cz od 20:10.

Fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Slavia v minulém kole deklasovala nováčka Hradec Králové 4:0 a udržela bodové manko na Plzeň. S úřadujícím mistrem má čerstvou zkušenost právě Slovácko, které na západě Čech prohrálo 0:2 a nebodovalo poprvé po devíti kolech.

"Na Slovácku mají vynikající prostředí, pěkný stadion a tým ukázal svou sílu třeba teď v posledním zápase v Plzni. Nedávají tolik gólů a myslím, že to je sráží, mohli by být v tabulce mnohem výš. Nicméně kvalitu mají, hrají kombinační fotbal," ocenil trenér Slavie Jaroslav Šilhavý. "Věřím, že i my na ně budeme připraveni a s tou naší produktivitou uspějeme," dodal.

Slovácko se Slavií prohrálo poslední tři ligové duely a vstřelilo přitom jediný gól. "Čeká nás neskutečně těžký zápas s týmem, který je momentálně ve vynikající formě. Nesouhlasím však s tím, že půjde o utkání, kde nemáme co ztratit. Znovu do něj půjdeme s cílem uhrát co nejpříznivější výsledek," uvedl kouč Stanislav Levý.

zdroj: ČT4

Jihlava při debutu trenéra Josefa Jinocha nečekaně porazila Spartu 1:0 a zdramatizovala boj o záchranu. Vysočina v tabulce ztrácí už jen bod na čtrnáctý Hradec Králové. Poslední venkovní výhry Jihlavští dosáhli loni v březnu právě na půdě Dukly.

"Na Julisce bychom chtěli navázat na náš výkon proti Spartě z hlediska defenzivní činnosti, herního nasazení a týmového projevu. Rádi bychom však byli odvážnější v ofenzivní fázi," konstatoval Jinoch.

Dukla po slibném vstupu do jara prohrála doma s Mladou Boleslaví 1:2 a poté v Liberci 1:3. Dejvické mužstvo s Vysočinou v devíti utkáních hned pětkrát remizovalo. "Jihlava má ve svém týmu hráče, kteří dokážou u soupeře vycítit každé polevení a trestat. Je třeba se maximálně koncentrovat, jít za svou hrou a být v ní efektivní," upozornil trenér Jaroslav Hynek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články