Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Slovácko porazilo gólem Ondřejky Mladou Boleslav 1:0

Uherské Hradiště - Fotbalisté sestupem ohroženého Slovácka porazili v předehrávce 27. kola první ligy Mladou Boleslav 1:0. O výsledku rozhodl jedenáct minut před koncem střelou pod břevno Václav Ondřejka, který si dal šestým gólem v sezoně dárek k dnešním dvaadvacátým narozeninám. Hosté dohrávali v nastavení bez vyloučeného Brunclíka. Slovácko se před dalším programem kola posunulo ze sestupové pozice na 14. místo. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Nový trenér Slovácka Miroslav Soukup pozměnil obrannou čtveřici a na pravou stranu stáhl záložníka Abraháma, na místo stopera posunul Kuncla. Na vyztužení defenzivy se to ale příliš neprojevilo. Jednoduše a na jeden dotyk kombinující Mladá Boleslav útočila více po opačné straně, kde vynikali tvůrčí středopolaři Mendy a Sylvestre, kteří snadno přehrávali zbývající dva domácí zadáky Kubáně s Košútem.

Právě po Mendyho akcích se dostali aktivně hrající hosté do tří vyložených šancí. Dvě zachránil akrobatickými zákroky brankář Filipko - ve 22. minutě vyrazil střelu Mendyho před sebe a v dorážce už Mendy nestačil dát míči správný směr, o minutu později se dostal do vyložené šance Táborský, jehož hlavičku z bezprostřední blízkosti Filipko na poslední chvíli vyrazil. Potřetí zahrozila Boleslav opět po akci Mendyho, který předložil míč do vyložené šance Chramostovi, jehož střela z deseti metrů těsně minula cíl.

Na výkonu Slovácka byl patrný stres z pádu na sestupovou příčku a hlavně nutnost získat v domácím prostředí tři body. Většina kombinací končila na nepřesnostech, trápila se zejména středová řada, které chyběl pohyb. Útočníci Ondřejka a Švancara se nedostali do nebezpečnější akce, ojedinělé střely z větší vzdálenosti brankáře Šedu nemohly ohrozit.

Zcela jiné Slovácko se představilo po změně stran. Rychlejší pohyb, bojovnost a důraz v osobních soubojích vynesl domácím fotbalistům územní převahu i střelecké příležitosti. Většinu připravil po akcích z levé strany technicky vybavený Švancara.

Ve 48. minutě po jeho přihrávce hlavičkoval Kuncl nad branku, ale největší šanci zahodil po hodině hry Ondřejka; ocitl se sám deset metrů před Šedou, ale ten jeho slabou a nepřesnou střelu kryl. Boleslav se vymanila z tlaku až po této šanci a z rychlého protiútoku Kúdela trefil tyč. V 75. minutě zachránil Slovácko od pohromy opět Filipko, který chytil míč, který po teči vlastního hráče Ondřejky mířil do sítě.

Oslavenec Ondřejka se ale vzápětí prosadil na druhé straně, když k němu dolétl míč po dlouhém autovém vhazování Abraháma. Ondřejka si zády k brance zpracoval míč a po otočce se jeho střela odrazila od břevna do sítě. V závěru měl ještě dvě šance zvýšit náskok Švancara.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články