Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Slovácko na Spartu neumí. Pražané vyhráli 2:0

Uherské Hradiště – Sparta potvrdila, že se jí proti Slovácku daří. Tentokráte zvítězila v Uherském Hradišti 2:0 a vrátila se na druhé místo v tabulce před Jablonec. Branky vstřelili v 38. minutě Bořek Dočkal a v 57. minutě Tiémoko Konaté. Slovácko v posledních čtrnácti duelech nezískalo se Spartou ani bod, naposledy nad ní vyhrálo v září 2005.

Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Informace z Jihlavy, která porazila Plzeň, zásadně umocnila naše vystoupení na Slovácku. Byli jsme totiž před utkáním ještě pod tlakem sobotního vítězství Jablonce, který se dostal na druhé místo. V koutku duše jsem věřil, že Jihlava může Plzeň potrápit," uvedl trenér Sparty Vítězslav Lavička.

V brance Sparty se poprvé v lize představil po návratu z Anglie Štěch, který nahradil zraněného Bičíka. Místo potrestaného Matějovského se objevil ve středu pole Mareček. Trenér Slovácka Habanec musel řešit problém ještě při rozcvičení, kdy si poranil záda nejlepší ligový střelec Došek, za kterého zaskočil na hrotu útoku Dočekal.

Sparta sice ovládla střed hřiště, k zakončení se však přes pozorné domácí zadáky dlouho nedostala. Slovácko spoléhalo na rychlé protiútoky, po nichž si také vypracovalo v úvodní půlhodině dvě střelecké příležitosti: Dočekal ale mířil vedle a Havlíkovu přízemní střelu brankář Štěch chytil.

Z protiútoku poprvé po půlhodině vážněji zahrozila Sparta, Konaté křížnou střelou těsně minul cíl. Gólu se Pražané dočkali v 38. minutě. Kalouda ve snaze ukopnout míč Konatému přihrál za obránci se pohybujícímu Dočkalovi, který prostřelil brankáře Heču.

Slovácko se snažilo ve druhém poločase o aktivnější hru, získalo mírnou převahu, k vážnějšímu zakončení se ale nedostalo. Naopak v 57. minutě přidala Sparta druhou branku. Míč se po několika odrazech dostal ke Konatému, který unikl obránci Reinberkovi a na jeho křížnou střelu brankář Heča nedosáhl. Po druhém gólu útočná aktivita Slovácka poklesla. Sparta byla naopak při chuti, v 76. minutě trefil Vacek tyč a dvoubrankový náskok už hosté udrželi.

1. FC Slovácko - Sparta Praha 0:2 (0:1)

Branky: 38. Dočkal, 57. Konaté. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Vysloužil. ŽK: Kuncl, Břečka (oba Slovácko). Diváci: 7 682.

Slovácko: Heča - Kuncl, R. Mezlík, Břečka, Reinberk (83. Hlúpik) - T. Rada - Diviš, Kalouda (62. Trávník), Havlík (46. Valenta), Kerbr - Dočekal. Trenér: Habanec.

Sparta: Štěch - Kadeřábek, Holek, J. Brabec, Costa - Vácha (26. Vacek) - Konaté (87. Kováč), Dočkal, Mareček, L. Krejčí (90. Pešek) - Lafata. Trenér: Lavička.

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Rozdíl ve fotbalové kvalitě obou týmů byl znát. My jsme byli o jednu kategorii níž a Sparta vyhrála zaslouženě… Smutek z prohry není až tak veliký, neboť jsme nebyli kompletní. Se zařazením Doška na soupisku jsem udělal kulišárnu. Chtěl jsem zmást kouče Lavičku. Došek měl od čtvrtka ,bloklá' záda. Věděl jsem, že to nepůjde, aby hrál."

Vítězslav Lavička (Sparta): "Při situaci v ligové tabulce, která se před zápasem vykrystalizovala, bylo důležité, abychom dnešní duel zvládli. Jsem rád, že se nám to po dobrém a poctivém výkonu podařilo. Slovácko hrálo velmi bojovně. Chtěli jsme kontrolovat hru a po většinu zápasu se nám to dařilo. Vedoucí branka umocnila sebevědomí našich hráčů. Zpráva o absenci Doška se k nám dostala až po rozcvičení. Pro Slovácko to znamenalo zásadní oslabení, neboť Došek je základním stavebním kamenem. Sám jsem jej trénoval a vím, že míval problémy se zády. Naši taktiku jeho absence příliš neovlivnila."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články