Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slovácko na Dukle dosáhlo na bod po výsledku 1:1

Praha – Fotbalisté Slovácka v předehrávce 27. kola remizovali na hřišti Dukly 1:1 a udrželi se na šestém místě tabulky před pražským týmem. Domácí sice poslal do vedení v 85. minutě Zbyněk Pospěch, ale minutu před koncem vyrovnal Jakub Petr. Svěřenci Luboše Kozla v domácí soutěži na Julisce popáté za sebou nevyhráli.

První větší možnost si v šesté minutě vytvořilo Slovácko. Valentův tečovaný přímý kop Rada vytáhl z horního růžku na roh. Domácí gólman pak při rozehrávce zazmatkoval a trefil Doška, od něhož se míč odrazil mimo branku. Po dvaceti minutách se probojovala k soupeřově šestnáctce i Dukla, z dobrých pozic však minuli Matěj Hanousek i Mareš. Bezbrankový stav na druhé straně pomohl udržet Rada, když vyrazil na břevno Šumulikoského hlavičku.

Oboustranně ofenzivní fotbal pokračoval i v dalších minutách. Volný Ouedraogo měl sice v šestnáctce Slovácka hodně času na střelu, ale nakonec trefil jen obránce na brankové čáře. "V prvním poločase jsme herně o trochu lepší byli asi my. Bohužel proměňování šancí je momentálně naše veliká slabina, což se ukázalo. Ouedraogo sám před brankářem, Mareš sám před brankářem," připomněl kouč Dukly Luboš Kozel.

Obraz hry se příliš nezměnil ani v úvodu druhého poločasu. Hodně blízko prvnímu gólu byl po hodině hry Došek, jehož hlavičku pod břevno zlikvidoval dalším dobrým zákrokem Rada. "Jestli jsme chtěli pomýšlet na výhru, tak jsme museli dát první branku, což se nestalo ani po vyložených šancích nebo tyčích a břevnech," konstatoval trenér Slovácka Svatopluk Habanec.


O deset minut později zase slibnou šanci neproměnili domácí. Pospěchovu střelu neudržel Heča, ale dobíhajícímu Bergerovi dorážka nevyšla. Pět minut před koncem už se Dukla prosadila. Berger z přímého kopu našel Pospěcha, který umístěnou hlavičkou nedal Hečovi šanci. Porážku Slovácka odvrátil za čtyři minuty zblízka Petr po Kerbrově centru.

"Jenom naší hloupostí a nezkušeností jsme dovolili soupeři vyrovnat. Můžete dostat gól, ale ne takový, kdy vám v poslední minutě soupeř projde přes čtyři hráče," zlobil se Kozel.

"Tím, že jsme prohrávali, tak nakonec remízu bereme. I přesto, že jsme dnes měli víc brankových příležitostí než domácí," konstatoval Habanec. "S určitými pasážemi hry nejsem moc spokojený. Na to, abychom se usadili v tomto umístění, je určitě hráčům co vytknout," dodal trenér hostů.

Dukla Praha – 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)

Branky: 85. Pospěch  89. Petr. Rozhodčí: Jílek  Kříž, Hrabovský. ŽK: Ouedraogo, Berger, Mareš  Petr, Kuncl, T. Rada. Diváci: 1 238.

Dukla: F. Rada  Romera (73. Božič), Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek  Hlinka, Ouedraogo (88. Marek), Marek Hanousek – Berger, Pospěch, Mareš (81. Černý). Trenér: Kozel.

Slovácko: Heča  Kuncl, T. Rada, Košút, Reinberk  Diviš (84. Havlík), Petr, Šumulikoski, Valenta, Kerbr – Došek. Trenér: Habanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články