Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Slovácko i díky hattricku Diviše smetlo Brno

Uherské Hradiště - Fotbalisté Slovácka počtvrté za sebou doma vyhráli, když ve 21. kole porazili Brno jasně 5:0. Do vedení je poslal vlastní brankou Pavel Košťál po akci Jakuba Petra, který ještě do poločasu zvýšil. Po změně stran výhru vyšperkoval hattrickem Jaroslav Diviš, který navíc trefil tyč. Brno se počtvrté z pěti jarních zápasů gólově neprosadilo, Slovácko doma neinkasovalo už 376 minut.

Ráz utkání udala 14. minuta. Petr zprava odcentroval, brankář Hrubý se nedomluvil s Košťálem, kterého překvapilo, že k němu míč propadl, a stehnem ho usměrnil smolně do vlastní branky. Slovácko tak doma dalo Zbrojovce gól po dlouhých 534 minutách.

Brno v Uherském Hradišti bodovalo pokaždé od roku 2002, ovšem tentokrát domácí potvrzovali formu, kterou ukázali i v minulém kole v Plzni. Velkou chuť měl střelec Došek, který útočil na svou stou branku v české nejvyšší soutěži. To se mu sice nepovedlo, ale i tak měl na výhře velký podíl. Ve 39. minutě Došek ohrožoval Hrubého, ten vyrazil míč jen k Petrovi a domácí záložník za přispění břevna zvýšil náskok Slovácka. Chvíli předtím vystřelil hezky z dálky Košút.

Zatímco v první půli hrozilo Slovácko zejména z pravé strany, po změně stran se prosazoval hlavně na levé straně Kerbr. Po hodině hry našel centrem Doška, kterého znovu skvěle vychytal Hrubý, ale u míče byl opět nejrychleji domácí hráč a Diviš z dorážky přidal třetí trefu.

Pro něj to byl první gól od zimního návratu do české ligy a hned za pět minut přidal další, když zblízka usměrnil do branky další centr Kerbra. Dokonce byl blízko hattricku během 10 minut, ale další přetažený centr poslal jen do tyče. V nastavení se Diviš přece jen dočkal, když postupoval sám na Hrubého a přesným zakončením završil hattrick.

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 5:0 (2:0)

Branky: 60., 65. a 90.+3 Diviš, 14. vlastní Košťál, 39. Petr. Rozhodčí: Paták - Hock, Mokrusch. ŽK: Šimko, Rada, Petr, Košút - Skalák, Šisler. Diváci: 4 782.

Slovácko: Heča - Šimko, Rada, Košút, Kuncl - Valenta (77. Havlík), Šumulikoski - Diviš, Petr, Kerbr (84. Lukáš) - Došek (71. Ondřejka). Trenér: Habanec.

Brno: Hladký - Hyčka (84. Kunc), Košťál, Pernica, Buchta - Skalák, Šisler (73. Markovič), Zavadil, Fischer, Šumbera - Lutonský (78. Keresteš). Trenér: Kotal.

Václav Kotal (trenér Brna): "Slovácku se šance dařilo vytvářet už v Plzni, ale nedokázali je proměňovat. Dnes to bylo naopak. My jsme v prvním poločase měli dostatek šancí na skórování, ale nepodařilo se nám je proměnit. Utkání se zlomilo třetí brankou. Za stavu 2:0 jsme se ještě snažili dát kontaktní gól, ale naopak jsme třetí inkasovali a nakonec to skončilo tak, jak to skončilo. V první poločase jsme podali lepší výkon než v minulém zápase proti Baníku. Dokázali jsme si vytvořit dostatek šancí, ale když se podíváte na naši efektivitu na jaře, tak je vše jasné. V pěti zápasech jsme dali jeden gól, a to je málo. Pořád máme dost času dát se dohromady a věřím, že efektivita musí přijít. O sestupu se bude rozhodovat až do 30. kola."

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Pět nula jsem jako trenér ligového mužstva nevyhrál, to je moje premiéra. A to, že se po dlouhé době vyhrálo s Brnem v domácím prostředí, je take velké plus pro fanoušky. Přežili jsme dvě šance Brna a pak jsme dali branku po centrovaném míči, pro nás typickém. Po druhém gólu Brno trochu pokleslo, myslel jsem, že na nás naběhnou se snahou vývoj otočit, ale nestalo se tak, přidali jsme tři další góly a další ještě mohly padnout. Myslím, že výhra je zasloužená. Po výkonu v Plzni jsme na naši adresu slyšeli samé superlativy, proto jsme museli krotit nadšení, abychom nepropadli chvále a nepodcenili soupeře. Myslím, že jsme to zvládli. Zase jsme se posunuli o kousek výš a jsme spokojení. Máme z pěti jarních zápasů 10 bodů, záchrana už je z 90 procent jistá a budeme se snažit udržet ve středu tabulky, což by nám slušelo a byl by to úspěch."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články