Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Slováci rozstříleli San Marino 7:0 a jsou v čele české skupiny

Praha – Fotbalisté Slovenska v kvalifikaci mistrovství světa bez zaváhání porazili v Bratislavě tým San Marina poměrem 7:0. Slováci nezaváhali, ačkoli jim chybělo několik indisponovaných opor. První branku ale vstřelil Čech již ve čtvrté minutě. Zisk tří bodů posunul Slováky do čela tabulky skupiny, do které patří i český tým. Ten po dosavadních nepřesvědčivých výkonech ztrácí na Slovensko ze čtvrtého místa již sedm bodů.

Slováci vedli po prvních 45 minutách už 5:0, když se po Čechovi trefili ještě Pekarík, Stoch a Kozák. Po změně stran se zápas již jen dohrával. Přesto se diváci dočkali dalších branek. Nejprve aktivní pravý obránce Pekarík našel Jakubkovu hlavu a záhy se prosadil i levý bek Hanzel, který tak skóroval při svém debutu za národní tým.

Velmi blízko k účasti na šampionátu v Jihoafrické republice má Anglie. Ta znovu neztratila žádný bod, když vyhrála na hřišti Kazachstánu 4:0 a připsala si šestou výhru z šesti zápasů. V čele šesté skupiny tak má již osmibodový náskok před druhým Chorvatskem.

Jedním gólem se na výhře podílel i útočník Rooney, který si tak připsal již šestý zásah v kvalifikaci, a má tak průměr gól na zápas. Celý anglický tým pak má střelecký průměr 3,3 gólu na utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články